Arkiva e lajmeve
                   

GJENERALI SIMOVIQ KA DORËZUAR DONACIONIN E USHTIRSË PËR RINOVIMIN E MANASTIRIT TË PROHOR PÇINJËS

28. janar 2015.

Vranjë – Komandanti i Ushtrisë Tokësore, gjeneral-majori Millosav Simoviq ka dorëzuar kryemurgeshës Stefanidi në manastirin e Prohor Pçinjës, mjete finansiare për restaurimin e manastirit. 

Siç ka njoftuar Ministria e Mbrojtjes, fjala është për të hollat të cilat pjesëtarët e Ushtrisë Tokësore i kanë mbledhur në askionin vullnetar humanitar për restaurimin e këtij manastirit të rëndësishëm.

Mjetet finansiare janë të dedikuara pikë së pari për restaurimin e Konakut të Mbretit, i cili është djegur vitin e kaluar zjarrë që e kaploi manastirin në Sveti Savë.

Burimi: Jugpres dhe Trupi Koordinues