Arkiva e lajmeve
                   

GJENERAL-MAJOR ZORAN STANKOVIQ, PATOLOG, KRYETAR I TRUPIT KOORDINUES, PAS VDEKJES IU DHA URDHRI I GRIMCËS ME RREZE TË ARTË

10. janar 2022.

Banja Luka - Beograd - Presidentja e Republikës Srpska, Zheljka Cvijanoviq, ka dorëzuar dekorata me rastin e 30 vjetorit të këtij entiteti të BeH.

Në mesin e laureatëve janë kryetari i Kuvendit të Serbisë Ivica Daçiq, drejtori i BIA-s Bratislav Gasic, drejtori i Postës së Serbisë Zoran Djordjevic, ambasadori i Serbisë në SHBA Marko Gjuriq dhe pas vdekjes një patolog, gjenerali Zoran Stankoviq.

Dekorata dhe mirënjohje iu ndanë një numri të madh individësh, institucionesh, shoqatash, studentësh dhe nxënësish për merita të veçanta në fushën e veprimtarive publike që kontribuojnë në rritjen dhe zhvillimin politik, ekonomik, social si dhe në shëndetësi, sociale, kulturore, sport dhe çdo përparim tjetër i Republikës Srpska. Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, në shirit i është dhënë Urdhri i Republikës Srpska “për punën dhe meritat e tij të jashtëzakonshme në bashkëpunimin ndërkombëtar dhe konsolidimin e paqes, rezultatet dhe arritjet personale, si dhe për kontributin e tij në zhvillimin e marrëdhënieve të përgjithshme ndërmjet Serbisë dhe Republikës Srpska”.

Gjeneral Major Mićo Grubor dhe Gjeneral Major i Ushtrisë së Republikës Srpska u nderuan me Urdhrin Karadjordj Yll i Republikës Srpska të rendit të parë për shprehjen e guximit personal, si dhe kontributin në krijimin dhe mbrojtjen e Republikës Srpska. . Ky urdhër pas vdekjes iu dha kolonelit të Ushtrisë së Republikës Srpska, Millovan Milutinoviq. Bratislav Gasic, drejtor i Agjencisë së Sigurisë dhe Informacionit të Serbisë, dhe Zoran Djordjevic, drejtor i Postës Serbe, u nderuan me Urdhrin Njegos të Urdhrit të Parë për punën e njohur publike dhe rezultatet personale, meritat në bashkëpunimin ndërkombëtar dhe kontributin në zhvillim. dhe forcimin e marrëdhënieve të përgjithshme ndërmjet Republika Srpska dhe Serbisë. Spasoje Orašanin, gjeneral-major i Ushtrisë së Republikës Srpska, u nderua gjithashtu me Urdhrin e Njegoshit të Urdhrit të Parë, për shprehjen e guximit personal, si dhe kontributin e tij në krijimin dhe mbrojtjen e Republikës Srpska. Gjeneral-major i Ushtrisë së Republikës Srpska Momçilo Prstojevic u nderua me Urdhrin Njegos të rendit të dytë, për shprehjen e guximit personal, si dhe kontributin e tij në krijimin dhe mbrojtjen e Republikës Srpska. Ambasadori i Serbisë në Shtetet e Bashkuara, Marko Gjuriq, është dekoruar me Urdhrin e Njegos të rendit të tretë.

Gjeneral-major Zoran Stankoviq, patolog, kryetar i Trupit Koordinues të Qeverisë së Serbisë për Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë dhe ish-ministër i Shëndetësisë dhe Mbrojtjes së Republikës së Serbisë, është nderuar pas vdekjes me Urdhrin e Grimcës me Rreze të Artë. Medalja e Meritës për Popullin iu dha të gjithë Komisionit Republikan për Referendumin në Ditën e Republikës Srpska - Presidenti i Komisionit Sinisha Karan dhe anëtarët Vojislav Gligic, Nedeljko Glamocak, Dragoljub Reljic, Zdenka Gojkovic, Perica Bundalo, Davor Sesic, Milan Petkovic dhe Goran Zmijanjac. Zheljko Miliq, ish-pjesëtar i Policisë Speciale të Ilixhës Lindore, luftëtar i kategorisë së parë, i plagosur rëndë disa herë në Luftën e Mbrojtjes dhe Patriotike, është shpërblyer me medaljen e artë për trimëri.

Burimi: 021.rs, Trupi Koordinues