Arkiva e lajmeve
                   

GARA KOMBËTARE NË SIMULIM "TITAN" (AFATI: 12 MARS 2021)

5. mars 2021.

“Të arriturat e të rinjëve” po organizon një konkurs kombëtar në simulimin "Titan" edhe këtë vit.

"Titan" është një simulim interaktiv kompjuterik në të cilin merren vendime kritike ekonomike dhe të menaxhimit. Përmes një situate konkurruese të simuluar në treg, ekipet e nxënësve të shkollave të mesme vendosen në rolin e kompanive që marrin vendime të caktuara biznesi: përcaktojnë çmimet e produkteve të tyre, nivelin e prodhimit, buxhetet e marketingut dhe zhvillimit dhe përcaktojnë sa duhet të investojnë në zgjerimin e kapacitetit. Të gjitha vendimet futen në një program kompjuterik online i cili, duke filluar nga parametrat e integruar, formulon raporte mbi situatën e tregut dhe pozicionin e secilës prej ekipeve rivale-kompani.

Qëllimi i këtij simulimi është të arrijë fitimet më të larta të mundshme, shitjet dhe pjesën e tregut brenda lojës strategjike kompjuterike, dhe t'i njohë nxënësit me parimin e funksionimit të një kompanie.

Një përshkrim i hollësishëm i simulimit dhe të gjitha parametrave të tij është në dispozicion në https://www.ja-serbia.org/wp-content/uploads/2019/02/vodi_kroz_takmi_enje_titan_54906.pdf.

Aplikimet janë të hapura deri të Premten, 12 Mars 2021.

Ekipet përbëhen nga dy  nxënës , dhe ju mund të aplikoni për maksimum 10 ekipe nga një shkollë. Një nxënës nuk duhet të garojë në dy ose më shumë ekipe.

Raundi i parë i konkursit do të fillojë të martën, 16 Mars, dhe mësuesit dhe nxënësit nga ekipet e regjistruara do të marrin të gjitha detajet e konkursit me e-mail pas përfundimit të afatit të aplikimit. Bëhuni gati për një mars dhe prill  dinamik !

Ju mund të regjistroheni në  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEktlYxtWn3nupKV-OzMPiGqdf1NHUuUySKBO3p8c48-4yWA/viewform

Për të gjithë ata që duan të praktikojnë simulimin, versionin publik të simulimit mund ta gjeni në http://titan2018public.ja.org/

Burimi: Të arriturat e të rinjëve dhe Trupi Koordinues