Arkiva e lajmeve
                   

FTESË PËR PJESËMARRJE NË FESTIVALIN E DYTË TË MJALTIT NË MEDVEGJË (AFATI: 20 SHTATOR 2019)

17. shtator 2019.
Medvegjë - Shoqata e Bletarëve Aspis, në bashkëpunim me Komunën e Medvegjës dhe Trupin Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, po organizojnë Festivalin e Dytë të Mjaltit që do të mbahet më 3 tetor 2019.

Festivali i Mjaltit synon të promovojë dhe prezantojë bletarinë si një perspektivë për punësimin e të rinjve në Rrethin e Jabllanicës.

Festivali i mjaltit do të marrë pjesë nga bletarë të rinj dhe bletarë me një shumëllojshmëri të produkteve të bletëve, i ndjekur nga prodhuesit e pajisjeve të bletarisë, si dhe prodhuesit e kozmetikës dhe preparateve bazuara në produktet e bletëve. Ngjarja "Festivali i Mjaltit në Medvegjë" do të shoqërohet nga një program kulturor dhe artistik dhe një seri leksionesh profesionale.

Të gjithë bletarët e interesuar janë të ftuar të regjistrohen për pjesëmarrjen / ekspozitën e tyre në Festivalin e Mjaltit, i cili, si vitin e kaluar, do të jetë plotësisht falas. Aplikimet bëhen thirrur në numrin 060/0409251 deri më 20 shtator 2019.

Burimi: E-Kapija dhe Trupi Koordinues