Arkiva e lajmeve
                   

FTESË PËR MEDIA - 28.08.2014.

28. gusht 2014.

Ju ftojmë që të premten më 29 gusht, në ora 11, në Pallatin Serbia, në sallën „Beograd“ të merrni pjesë në prezentimin e Studimit për mundësitë e avancimit të mësimit dhe arsmimit në gjuhën serbe si gjuhë joamtare në shkollat fillore në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Për nevojat e studimit është zhvilluar hulumtimi në 16 shkolla fillore në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë në të cilat mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe për qëllim të përcaktimit të gjendjes aktuale. Janë zhvilluar bisedat me drejtorët dhe arsimtarët e shkollave, janë grumbulluar mendimet e gjithë palëve të interesuara, prindërëve të fëmijëve, deputetëve popullor, Këshillit Nacional të Shqiptarëve, kryetarëve të komunave dhe gjithë komunitetit. 

Të ftuarëve do t`i drejtohen Daniella Nenadiq, drejtoreshë e Shërbimit të Trupit Koordinues, këshilltarja e drejtoreshës së Shërbimit të Trupit Koordinues dhe koordinatorja e projektit Millica Rodiq, koordinatorja e studimit Natasha Boshkoviq, Dushanka Zvekiq – Dushanoviq dhe Vesna Krajishnik, eksperte dhe autore të studimit, kryetari i Trupit Koordinues prof.dr Zoran Stankoviq, ministri i arsimit, shkencës dhe zhvillimit teknologjik, Sërgjan Verbiq, komesarja e lartë për pakica kombëtare, Shkëlqësia e Saj Astrid Tors, shefi i Delegacionit të Unionit Europian në Republikën e Serbisë, Shkëlqësia e Tij Majkëll Devenport, ambasadori i Britanisë së Madhe në Republikën e Serbisë, Shkëlqësia e Tij Denis Kif, kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve, Galip Beqiri.

Të gjithë gazetarët e interesuar mund të dërgojnë akreditimin në e-mail adresën tamara.milosevic@kt.gov.rs. Gazetarët të cilët kanë akreditim të përhershëm duhet t`a vërtetojnë ardhjen e tyre.

Prej ora 12 deri në 12 e 15 minuta janë të parapara deklaratat rreth kësaj teme.

Agjenda