Arkiva e lajmeve
                   

FONDI PIO KA SJELLUR RREGULLORE TË RE, NË TË ARDHMEN NË BANJË VETËM NJË HERË

13. korrik 2020.

Beograd - Nëse nuk do të ishte pandemia e Kovid 19, shumica e pensionistëve do të dinin se ku dhe në cilën banjë mund të shkojnë me buxhet të Fondit të Sigurimit Pensional dhe Invalidor.

Kështu, ndërsa gjërat qëndrojnë tani, konkursi për rehabilitim falas do të shpallet kur të plotësohen kushtet shëndetësore dhe të sigurisë për shfrytëzuesit më të vjetës këtë të drejtë.

Kjo është pikërisht ajo që konfirmon Fondi i Sigurimit Pensional dhe Invalidor, duke shtuar se ka shumë risi kur bëhet fjalë për standardin shoqëror të pensionistëve. Përkatësisht, rregulloja e re, e cila hy në fuqi më 11 qershor të këtij viti, do t`i jepet e drejtë shfrytëzimi vetëm një herë gjatë marrjes së pensionit.

Sipas rregullores së mëparshme, çdo pensionist që nuk e ka përdorur këtë të drejtë për pesë vjet, mund të kërkojë shërim falas.Pra, në të ardhmen, pensionistët do të jenë në gjendje të shkojnë në banjë vetëm një herë.

Mund të lexoni më shumë informacione në

http://www.politika.rs/sr/clanak/458152/Ubuduce-besplatno-u-banje-samo-jednom

Извор: Политика, Б92, Југмедиа и Координационо тело Burimi: Politika, B92, Jugmedia dhe Trupi Koordinues