Arkiva e lajmeve
                   

FILLOI NDËRTIMI I TUBACIONIT NË PRESHEVË

21. prill 2021.

Preshevë - Beograd - Projekti është jashtëzakonisht i rëndësishëm për zhvillimin e infrastrukturës në komunën e Preshevës dhe do t'u sigurojë banorëve një furnizim të rregullt me ​​ujë, i cili do të ndikojë në cilësinë e përgjithshme të jetës, tha Jelena Coliq, zëvendës drejtoresh e Trupit koordinues të Qeverisë të Republikës së Serbisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

"Ne në Trupin Koordinues jemi jashtëzakonisht të kënaqur që përmes investimit të 22,000,000 RSD në këtë vit buxhetor, do t'u mundësojmë qytetarëve të Preshevës që përfundimisht të zgjidhin problemin e furnizimit të rregullt me ​​ujë në këtë komunë." Dëshiroj të përfitoj nga ky rast të falënderoj Mbretërinë e Norvegjisë, e cila përmes Ambasadës së saj në Republikën e Serbisë financon Projektin "Norvegjia për Ju" dhe UNOPS-in, i cili po e zbaton projektin. Si më parë, bashkëpunimi ynë nuk ka munguar dhe përpjekjet e tyre janë thelbësore për suksesin e këtij projekti. Besoj se punimet do të përfundojnë siç janë planifikuar dhe në kohë ”, përfundoi Coliq.

Në periudhën e mëparshme, përmes përpjekjeve të përbashkëta,krijuam kushtet për fillimin e punimëve në ndërtimin e tubacionit kryesor  në komunën e Preshevës.

Në ngjarje prezentuan zëvendës Ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë në Republikën e Serbisë, Geir Hakon Johansen dhe Shqiprim Arifi, kryetar i organit të përkohshëm të komunës së Preshevës.

Burimi :Trupi koordinues