Arkiva e lajmeve
                   

FILLIMI I SHËNIMIT TË VITIT AKADEMIK NË FAKULTETIN E BUJANOCIT

18. tetor 2021.

Bujanoc - Beograd –  Në shënimin e fillimit të vitit akademik në fakultetin Ekonomik në Bujanoc prezentuan ministri i arsimit Branko Ruziq, ambasadori dhe shefi i Misionit të OSBE -së në Serbi Jan Bratu, Komisioneri i lartë për pakicat nacionale Kairat Abdrakhmanov, përfaqësuesi i BE -së Martin Klauke, drejtoresha e Trupit koordinues, Danijela Nenadiq dhe kryetari i Këshillit nacional shqiptar, Ragmi Mustafa.

Morën pjesë në festimin e fillimit të vitit akademik në Fakultetin Ekonomik në Bujanoc.Drejtorja e Trupit Koordinues, Danijela Nenadić dhe Presidentja e Këshillit Kombëtar, Shqiptarët Ragmi Mustafa.

Tema e takimit që pasoi ishte përmirësimi dhe avancimi i cilësisë së arsimit.

Danijela Nenadić, drejtoreshë e Shërbimit të Trupit koordinues, tha se departamenti i Fakultetit Ekonomik në Bujanoc nga Subotica është ende një nga prioritetet në punën e Trupit Koordinues, dhe se Trupi Koordinues do të përpiqet dhe t'i ndihmojë me gjithë mjetet ashtu që studentët të marrin arsimim kualitativ.

Si pjesë e mbështetjes për arsimin shumëgjuhësh, Misioni i OSBE -së në Serbi po organizon kurse të gjuhës serbe dhe shqipe për studentët e këtij fakulteti dhe qytetarë të tjerë të interesuar të bashkësisë lokale. Në partneritet me ministrinë e të Drejtave të njeriut dhe të pakicave dhe dialogut social, si dhe qeveritë e Austrisë dhe Turqisë, OSBE -ja po zgjeron programin e saj të praktikës në Serbinë jugore, duke u siguruar të rinjve mundësinë për të fituar përvojë të vlefshme profesionale në institucionet qendrore.

Kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, theksoi se shqiptarët që diplomojnë në këtë institucion të arsimit të lartë duhet të punësohen në fakultetin Ekonomik në Bujanoc.

Në fjalën e tij, kryetari i Bujanocit kërkoi që fokusi kryesor të jetë në ngritjen e cilësisë së arsimit në këtë fakultet, që të mbahen kontakte më të shpeshta me dy shkollat ​​e mesme në Bujanoc, pa përjashtuar shkollat ​​nga Presheva dhe Vrajë.

Për 10 vitet e mëparshme, në departamentin Bujanoc të fakultetit Ekonomik në Suboticë, 932 studentë u regjistruan në studimet themelore - 476 serbë, 453 shqiptarë dhe 3 romë.

Deri tani janë diplomuar 275 studentë - 99 shqiptarë dhe 176 serbë, na përkujtojnë nga komuna.

Burimi: Bujanovacke, OSBE-ja misioni në Sërbi, Trupi koordinues