Arkiva e lajmeve
                   

FESTA E XHAZIT: TË HUAJT NGA JUGU TË DIELEN NË SHTËPINË E KULTURËS

26. prill 2017.

Bujanoc – Përbërja multientike e xhezit në Bujanoc “Të haujt nga jugu” paralajmrojnë gala argëtimin muzikor për bashkëqytetarët e tyre dhe dashamirët e xhazit, muzikës bluz dhe pop të dielen më 30 prill në sallën e madhe të Shtëpisë së Kulturës “Vuk Karaxhiq”.

Ky bend nga Bujanoci është bërë i njohur për publikun pas shfaqjes verore në festivalin e njohur Nishvill.

Koncertin dyorësht “Të huajve” dhe grupet mysafire nga Nishi do të organizhet me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Xhazit. Kjo ditë në tërë botën shënohet më 30 prill, si ditë zyrtare festive e UNESKO-s.

Në dokumentet e Kombeve të Bashkuara prej vitit 2011, xhazi konsiderohet “mjet i mirëkuptimit, dialogut dhe bashkimit në mes njerëzve”. Fillimi i koncertit, i cili organizohet nga xhazerët e Bujanocit, është paralajmruar për në ora 18:30.

 Burimi: Bujanovaçke, OK Radio dhe Trupi Koordinues