Arkiva e lajmeve
                   

FESTA E SAVINDANIT NË BUJANOC

26. janar 2018.

Bujanoc - Festimi i Savindanit në Bujanoc fillon me akademinë shpirtërore dhe fjalën e mbrojtësit të Sinisha Piljanoviqit për jetën e Shën Savës, kryepeshkopi dhe edukatori i parë serb, në sallën e madhe të Shtëpis së kulturës "Vuk Karaxhiq" të premten në ora 12.30.

Organizatorët e kësaj ceremonie janë Kisha Komunale e Bujanocit dhe shkolla fillore e Bujanocit  "Branko Radiçeviq", nxënësit e kësaj shkolle përgatitën një ngjarje për këtë rast.

Në vijim të programit është paraparë dhënien e Çmimeve Svetosave për veprat letrare dhe artistike të nxënësve.

Të shtunën, më 27 janar, në Ditën e Shën Savës, në kishën e  Shenjtë të Apostollit  të Pjetrit dhe Pavlit në Bujanoc, do të shërbehet liturgjia së bashku me prerjen e tortës sllave.

Në vazhdimin e kremtimit të festës Svetosavit, në sallën e vogël të Shtëpis së Kulturës në Bujanoc, duke filluar nga ora 18:00, do të promovohet një koleksion i këngëve për fëmijët e Miodrag Tomic nga Bozhinjevci.

Një orë më vonë, në sallën e madhe të këtij institucioni, do të luajnë shfaqe teatri amator i Bujanocit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi koordinues