Arkiva e lajmeve
                   

FËMIJËT ROM NË SHF „BRANKO RADIÇEVIQ“ FITOJNË TABLETË

7. gusht 2020.

Bujanoc - Organizata për Edukimin e Romëve dhuroi 50 tableta për nxënësit romë të mërkurën në Shkollën Fillore "Branko Radiçeviq" në Bujanoc. Në këtë mënyrë, fëmijët romë do të jenë në gjendje të ndjekin plotësisht mësimet, gjë që nuk ka qenë deri më tani, tha donatori.

Drejtori i shkollës së Bujanocit, Nenad Tasiq, tha se nxënësve do t'u ofrohet ndihmë edhe me programin e mësimit në distancë dhe për zotësimin e punës në kompjuterët tablet.

"Përveç tabletëve, kjo organizatë ka përgatitur 50 karta interneti për nxënësit tanë nga komuniteti rom. Kjo lloj ndihme është sigurisht e mirëseardhur dhe do të thotë shumë për fëmijët. Falënderoj Qendrën në emër të stafit të shkollës dhe të gjithë nxënësve tanë, "tha Tasiq.

Ndihma për fëmijët romë u dha në kuadër të projektit "Reagim i shpejtë ndaj krizës së shkaktuar nga epidemia e virusit Kovid 19 në komunitetet rome", i cili po zbatohet nga korriku deri në fund të vitit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues