Arkiva e lajmeve
                   

FËMIJËT E BUJANOCIT KANË MARRË NJË KËND TË RI TË LOJRAVE TE KISHA E QYTETIT

26. prill 2022.

Bujanoc- Beograd- Në oborrin e kishës së Aposollëve të Shenjtë Petër dhe Pavlle në Bujanoc, në ditën e Pashkëve, me ceremoni është hapur këndi i lojërave për fëmijë.

Këndi i sapohapur i fëmijëve për lojën dhe shoqërimin e fëmijëve është rezultat i vetë-iniciativës dhe vullnetit të mirë të disa qytetarëve të Bujanocit, me qëllim që fëmijëve t'u sigurohet një vend për argëtim ku do të kalojnë ditët e fëmijërisë së tyre.

Në prezencën e një numri të madh të Bujanocit dhe fëmijëve të tyre është hapur parku argëtues me rrathë, rrëshqitje, sharra dhe përmbajtje të tjera për fëmijë.

Atë Novica Nikolliq shprehu mirënjohjen e tij të madhe për të gjithë pjesëmarrësit në këtë përpjekje dhe qytetarët e mbledhur dhe i uroi Pashkët.

“Jemi mbledhur në një rast shumë të bukur, kjo ka ndodhur falë njerëzve të vullnetit të mirë, komunitetit kishtar dhe kishës ortodokse”, tha Atë Novica.

Qytetarët e Bujanocit të cilët u vetëorganizuan dhe kontribuan në rregullimin e kësaj hapësire për fëmijë janë: Jellena Urosheviq, Nebojsha Janjiq Kuke, Dejan Mihajlloviq, Nenad Maniq, Goran Tomiq, Ivica Vanja Dimitrijeviq, Ivan Angjellkoviq, Boban Stojanoviq, Vlladimir Stojkoviq, Igor Dimiq dhe Vlladan Millosavljeviq.

Pas prerjes së shiritit, fëmijët patën mundësinë të provonin të gjitha rekuizitat.

Burimet: Bujanovaqke, Trupi Koordinues.