Arkiva e lajmeve
                   

FAZA E TRETË E PROJEKTIT NDIHMO KOOPERATIVËN – FTESA KOOPERATIVAVE E HAOUR DERI MË 15 GUSHT

12. gusht 2019.

Pemishtat, vreshtat, fermat dhe fabrika në qiellin e hapur janë rezultat i një projekti dy vjeçar të 500 kooperativave në 500 fshatra, i cili hyri në fazën e tretë të konkursit, tha ministri për zhvillimin rajonal të Serbisë, Milan Krkobabiq, i ftuar në emisionin e RTV "Brazde".

Qeveria e Republikës së Serbisë deri më tani ka caktuar gati një miliard e shtatëqind milion dinarë për rigjallërimin e kooperativës dhe të gjitha projektet deri më tani kanë pasur efekte. Raundi i tretë i konkursit është duke u zhvilluar dhe thirrja është e hapur për kooperativa.

Në dy raundet e mëparshme të konkursit, dhjetëra projekte të ndryshme janë përfunduar.

Raundi i tretë i konkursit, që synon të rigjallërojë kooperativat dhe mbijetesën e fshatit dhe e zbaton kabineti i ministrit përgjegjës për zhvillimin rajonal të Serbisë, Komitetin Akademik për Fshatin SANU dhe federatat bashkëpunuese, është i hapur deri më 15 gusht për kooperativat ekzistuese dhe të krijuara rishtas, dhe për borxhet e ndërlikuara deri më 1 shtator.

Kooperativa e reja mund të llogarinë në ndihma deri në 7.5 milion dinarë, ato të vjetra deri në 15 milion dinarë, dhe kooperativa komplekse mund të arrijnë deri në 60 milion dinarë.

Burimi: E-kapia dhe Trupi Koordinues