Arkiva e lajmeve
                   

Familjes Koviniq nga Medvegja i vje ndihmë në çdo anë

17. prill 2012.

Beograd – Ndima për familjen Koviniq nga fshati Gazdare në Medvegj, e cila për 28 muaj është “rritur” tri here nga dy binjak, ndihmat arrin nga gjitha anët. Mbas aksionit humanitar, rrugës e cila është për Maju, Branislava dhe gjashtë vajza, të cilat kanë jetuar në kushte të vështira, janë mbledhur 1,7 milion dinarë për shtëpi të re, në Gazdare dje kanë arritur  pakot të mbushura me lodra, ëmbelsira, rroba, pelena dhe gjëra tjera të nevojshme.

Qëllimi është që kësaj familje të sigurojnë të ardhura të rregullta në mënyrë që ata të gjejnë punë për të atin e familjës dhe për të organizuar ndihmën e parë deri sa familja të ngrihen në këmbët e veta.

Dhe shumë shpejt kjo është arritur.  Kovaniqve në vizitë i kanë ardhur edhe Milan Tanasiq, drejtori  i Qendres per furnizim Koncerna “ Farmakom MB” nga Shapca dhe Filip Petrovski, drejtor i minierës “Llece” . Ata theksuan se Branislav Kovaniqi ta punsojnë dhe ashtu ti siguroj familjes  të ardhura të rregullta. Megjithatë, përfaqsuesit “Farmakomit” do ti sigurojn furnizim të rregullt familjes me qumshtë nga qumshtorja Shabac,  nëpërmjet ndihmës për fëmijët do të mundohen ti sigurojn kushte sa më të mira për të rritur Tamara, Jovana, Jana, Aleksandra, Petri  dhe Mille.

Të gjithë që kanë mundësi ti ndihmojn familjes  Kovinaq mund të paguajn ndihmë finaciare në llogarin në bankën Komerciale (205-9001011057682-75-Branislav Kovaniq) dhe në bankën Intesa (160-352587-03). Ministria e Finacave ka dhënë afat të interesuarve deri më 4. maj të këtij viti.