Arkiva e lajmeve
                   

FAKULTETI EKONOMIK KA PRITUR 8 GJENERATA TË STUDENTËVE

9. tetor 2019.

Bujanoc - Brezi i tetë i studentëve nga departamenti i Fakultetit të Ekonomisë të Suboticës në  filluan studimet e tyre në këtë institucion të arsimit të lartë.

Fakulteti i Bujanocit fillon vitin e ri akademik me 78 brucosha, ndërsa indekse kanë marrë 53 studentë serbë dhe 25 shqiptarë.

Ashtu si në 8 vitet e kaluara, studentët shqiptarë do të dëgjojnë dhe nënshtrohen provimeve në gjuhën e tyre amtare, falë bashkëpunimit të Fakultetit Shtetëror në Tetovë të Maqedonisë dhe Fakultetit të Suboticës.

“Për tetë vjet jetojmë dhe punojmë me ju në Bujanoc. Një numër i madh i studentëve kanë përfunduar me sukses studimet themelore deri më tani, ndërsa tani kemi të diplomuar në studime master. Unë dua që ju të ndiqni shtigjet e suksesit të tyre", tha dekani i fakultetit, Profesor Dr Aleksander Grubor, para studentëve të parë në një ceremoni që shënoi fillimin e jetës së tyre studentore.

Janë 78 brucosha, 53 studentë serbë dhe 25 shqiptarë

Qytetarët e rinj akademikë u mirëpritën gjithashtu nga Sekretari Krahinor për Arsimin e Lartë në Qeverinë e AP Vojvodinës, profesor Zoran Milosheviq, duke thënë se ata janë "një gëzim i madh".

"Ju jeni një gëzim i madh, sepse një fakultet nga veriu i vendit, për shkak jush këtu në jug, është bërë i njohur për tejkalimin e të gjitha dallimeve tona, kombëtare, të zakonshme, fetare. Ju jeni ura më e mirë mes nesh, ju përgëzoj për zgjedhjen tuaj që t'i përkisni njerëzve më të mirë - të arsimuar dhe e di që të gjithë do t'ju duhet për shkak të kësaj, "tha Millosheviq.

Në Paralelen në Bujanocit kishte hapësirë për 90 studentë në vitin e parë të studimeve themelore akademike, dhe të gjithë 78 studentë të rinj do të arsimohen me buxhetin e shtetit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues