Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË TEJMBUSHUR LUMI I BANJËS NË BANJË TË SIJARINËS, NJË PJESË E MEDVEGJËS PA RRYMË DHE SINJAL TELEFONIK

12. janar 2021.

Medvegjë - Pothuajse gjysma e territorit të komunës së Medvegjës është pa energji elektrike. Më kritikja është në Banjë të Sijarinës, ku Lumi i Banjës ishte i tejmbushur. Disa familje u rrezikuan, si dhe fabrika e përpunimit të drurit, si dhe është rrënuar ura.

Reshjet e mëdha të shiut shkaktuan probleme të mëdha natën e kaluar. Banorët e fshatrave Buçumet, Lece, Drenca, Stubla, Gjulekar, Kapit, Retkocer, Sponc, Mladenovc i Epërm, Petril, Tullare, Borovc, pjesë e Svircës, Braina, Gubavc, Medevc, Poroshtica, Mërkonj, Bogunovc dhe Çokotinë kanë mbetur energjia elektrike për shkak të prishjeve të gjera në linjat e transmetimit, njoftoi Radio Medvegja.

 Ndërprerja e energjisë elektrike gjithashtu shkaktoi ndërprerje në punën e disa operatorëve celularë. Komunikimi brenda komunës është jashtëzakonisht i vështirë. Autoritetet nga shpërndarja e energjisë elektrike në Medvegja thonë se ekipet janë vazhdimisht në terren, se ata kanë marrë ndihmë nga komunat fqinje dhe po bëjnë gjithçka që kanë në dorë për të normalizuar situatën aktuale.

Gjatë natës, Lumi i Banjë ka dalur nga shtrati,  gjë që u shkaktoi dëme më të mëdha materiale disa familjeve dhe mori dy ura. Kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq, është në terren me bashkëpunëtorët e tij. Të gjitha masat e mundshme po merren për të ndihmuar njerëzit dhe lajmi i mirë është se uji ngadalë tërhiqet.

Deri në mëngjesin e djeshëm, rruga kryesore Medvegjë-Prishtinë ishte ndërprerë për shkak të tejmbushjes së përroit.

Burimi: Info Qendra Jug, Radio Medvegja dhe Trupi Koordinues