Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË SHPALLUR KONKURSI PËR PROJEKTET E ZHVILLIMIT TË QËNDRUESHËM

13. shtator 2018.

Beograd - Kompania më e madhe kimike e Gjermanisë BASF ka shpallur konkurs që synon të gjithë studentët e shkencave natyrore në Republikën e Serbisë, përmes të cilave ata do të ndajë 875.000 dinarë për projektet më të mira që ofrojnë zgjidhje për disa nga problemet e zhvillimit të qëndrueshëm.

Konkursi zhvillohet nën kujdesin e kabinetit të ministrit në krye të inovacionit dhe zhvillimit teknologjik Nenad Popoviq, i cili tha se është e rëndësishme që sektori privat do të angazhohet në promovimin e ndërmarrësisë në mesin e të rinjve në mënyrë që ata të përdorin njohuritë e tyre për të zhvilluar zgjidhje të reja me potencial të tregut global.

Ai kujtoi se buxheti për inovacionin e Qeverisë së Serbisë këtë vit është rritur pesë herë në krahasim me atë të mëparshëm, i cili, siç thotë ai, është dëshmi e angazhimit të Qeverisë së Serbisë për të mbështetur fuqishëm gjithçka që lidhet me digjitalizimin, inovacionin dhe sipërmarrjen mes të rinjve.

Studentët e të gjitha viteve të studimeve themelore, master, doktorature dhe specialistëve kanë të drejtë të marrin pjesë në konkurs.

Aplikimet fillojnë sot dhe zgjasin deri më 11 nëntor, dhe palët e interesuara mund të aplikojnë si individë ose në grupe që përmbajnë deri në pesë anëtarë.

Të gjitha informatat rreth konkursit dhe mënyra e aplikimit për konkursin janë në dispozicion në faqen e internetit https://startupscience.rs/

Burimi: BASF Serbia dhe Trupi Koordinues