Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË PËRMBYTUR NJË PJESË E BUJANOCIT, NË VENDET NË RRETHINË SITUATA KRITIKE

12. janar 2021.

Bujanoc - Në dy ditët e mëparshme, një sasi e madhe e shiut ra në jug të Serbisë, kështu që Novo NaselE dhe Banja e Bujanocit ishin nën ujë të hënën në mëngjes, dy të tretat e fshatit Zhuzhelicë u ndërprenë dhe ishte kritike në Levosoje, Oslar dhe Bozhinjevc, raporton portalin Bujanovaçke.

U njoftua se ekipe nga Nishi dhe Vranja do të mbërrinin në Bujanoc, në mënyrë që me anije të ndihmojnë evakuimin e mundshëm të popullsisë.

Në mbledhjen e selisë për situata emergjente, u tha se Lumi i Tërnocës ishte gati për të dalë, dhe më kritikja ishte afër urës së Lopardincës

Rruga për në Rakovc ishte e pakalueshme për trafik, nga ura afër Shtëpisë së Shëndetit deri në atë fshat.

Banorët e vendbanimeve të rrezikuara ishin të indinjuar.

Në mbledhjen e Shtabit atyre u tha që të punojnë në sigurimin e ekskavatorëve nga ndërmarrjet private në mënyrë që të ndërhyjnë në Nova Nasele, Banjë të Bujanocit, Levosoj, Zhuzhelicë dhe Bozhinjevc, ku situata ishte më kritike. Deri më tani, janë siguruar tre ekskavatorë.

Për shkak të tejmbushjes së kanalit, Zhuzhelica afër Bujanocit është ndarë nga pjesa tjetër e komunës që nga e diela në mbrëmje, dhe një ekskavator ka punuar në atë fshat që nga e hëna në mëngjes, duke pastruar rrugën.

Zoran Spasiq, kryetar i Bashkësisë Lokale të Zhuzhelicës, deklaroi për Bujanovaçke se pastrimi i kanalit u kërkua në 2019, si dhe se puna u shty për vitin 2020, por edhe atëherë ajo nuk ishte përfunduar.

"Është vlerësuar se pastrimi i kanalit do të kushtonte 300,000 dinarë dhe tani dëmtimi është shumë më i madh," tha Spasiq.

Vendasit presin që mekanizimi, i cili ishte angazhuar nga Shtabi i Situatave të Emergjencës, do të bëjë të qasur rrugën lokale, e cila është e pakalueshme që nga mbrëmja e kaluar.

Të hënën, rreth orës 11 të mëngjesit, u njoftua se në Nova Nasele afër Bujanocit, pasi përmbytja e Lumit Lopardinca, zjarrfikësit kryen një "ndërhyrje të pompimit të ujit nga 10 shtëpi familjare".

Banorët e Rakovcit afër Bujanocit u organizuan kundër përmbytjes, njoftoi një reporter i Bujanovaçkes nga vendi i ngjarjes. Ata thonë se e kanë thirrur kot Shtabin Lokale për Situata Emergjente, pas së cilës kanë punësuar një person privat me mekanizëm. Kanali, i cili nuk është pastruar kurrë deri më tani, ka rrezikuar rreth tridhjetë familje.

Burimi: Vranje News, Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues