Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË HAPUR KONKURSI PËR QENËT ENDACAK

21. qershor 2021.

Bujanoc - Beograd - Komuna e Bujanocit ka shpallur tender për largimin e qenve endacakë.

Drejtori i stacionit veterinar në Bujanoc, Miodrag Milkoviq, konfirmoi se tenderi për kompanitë që merren me këtë biznes është i hapur.

Ai thotë se ka marrë dokumentacionin dhe se Stacioni i veterinarisë do të dërgojë ofertën e sajë në ditët në vijim, dhe pastaj duhet të presim përfundimin e procedurave.

Në vitin 2019, vetëqeverisja lokale caktoi 2 milion dinarë për largimin e qenve endacakë, dhe planifikoi të kapte dhe akomodonte 250 qen në strehë, dmth 8,160 dinarë për qen

Pas sterilizimit, qentë kthehen në vendin ku u morën, por Milković thekson se ata nuk janë më agresivë dhe nuk lëvizin në tufa.

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues