Arkiva e lajmeve
                   

EMIGRANTËT NË BUJANOC DHE PRESHEVË DO TË BËJNË FILMAT E ANIMUAR

27. prill 2017.

Vrajë, Bujanoc, Preshevë – Projekti me emrin “Station for Animation” realizohet përmes ndihmës së organizatës joqeveritare britanike Christian Aid.

„Shkolla e Filmit të Animuar (SHAF) në Vrajë punëtorinë  e parë dhe të dytë do ta mbaj në maj dhe tetor në Bujanoc, dytën dhe të katërtën në qershor dhe nëntor në Preshevë. Planifikojmë që të bëjmë film të animuar  për një radionicë, filmi dokumentar mbi tërë projektin, si edhe shtypim gazetat për përshtypjet, fotografitë dhe vizatimet e nxënësve në punëtori”, ka deklaruar Mirosllav Gjeriq, drejtori i SHAF-it.

Gjergj thotë së SHAF-i i Vrajës deri më tani ka realizuar shumë punëtori të këtyre duke punuar me grupet e ndryshme popullative, si janë fëmijët nga hapësirat fshatare, fëmijët me pengesa në zhvillim dhe dy punëtori multietnike me fëmijët rom, popullata shqiptare dhe serbe nga Bujanocit. Këto janë punëtoritë internacionale të cilat organizohen në Vrajë prej vitit 1997. Ky është viti i jubileut, 30 vitet e SHAF-it, i cili shënohet me aktivitetet e ndryshme dhe projektet gjatë tërë vitit.

Burimi: Vranjske dhe Trupi Koordinues