Arkiva e lajmeve
                   

EMIGRANTËT EDHE MË TEJ ARRIJNË NË VERI TË SERBISË, POLICIA I AKOMODON NË PRESHEVË, TAKSITË I KTHEJNË

1. mars 2021.

Subotica, Preshevë - 168 migrantë janë aktualisht duke qëndruar në Qendrën e Pranimit së Suboticës, kryesisht ata janë nga Siria, Algjeria dhe Afganistani, ndërsa vlerësohet jashtë qendrës, në vendet ku ata mblidhen më shpesh, dhe në rrugën për në kufi qëndrojnë edhe më shumë se 200 migrantë, të dhëna të dala nga Komisariati për Refugjatë dhe Migracionin.

Me qëllim të zvogëlimit të presionit të migrantëve në pjesën veriore të vendit, Komisariati, në bashkëpunim me vetëqeverisjen lokale dhe policinë, u organizuan aksione në disa raste për transferimin e migrantëve nga Suboticë në qendrat në jug të Serbisë. Kështu, në fund të tetorit, rreth 300 migrantë u transferuan, ndërsa në fund të nëntorit, 200 migrantë të tjerë u transferuan në Qendrën e Pranimit në Preshevë.

"Nga 25 nëntori deri më sot, ka pasur tre veprime të mëdha gjatë të cilave gati 400 migrantë janë zhvendosur në qendrat në Serbinë e Jugut," u tha nga Komisariati, duke shtuar se ata kryejnë rregullisht veprimtari të tilla që synojnë lehtësimin e pjesës veriore të vendit për shkak të numrit të madh të emigrantëve.

Nga ana tjetër, përshtypja e përgjithshme, siç dëshmohet nga postimet e qytetarëve në rrjetet sociale çdo ditë, është se ka shumë më shumë migrantë, ka edhe në qendër të qytetit, ku ata ecin, blejnë ushqime dhe është e vështirë të vlerësohet numri i tyre se a janë emigrant të ri ose ata që janë kthyer.

Qytetarët gjithashtu raportojnë çdo ditë se hasin situata kur policia ndërhyn, si kundër migrantëve ashtu edhe shoferëve të taksive të cilët dyshohen se transportojnë këta persona, të cilët, si rregull, nuk kanë dokumente dhe po qëndrojnë ilegalisht në Serbi.

Pritet që ardhja e motit më të mirë të ndikojë në lëvizjen e shtuar të migrantëve dhe përpjekjet e tyre më intensive për të kaluar vijën kufitare të fqinjit tonë verior.

Burimi: Subotica.com dhe Trupi Koordinues