Arkiva e lajmeve
                   

EKSPOZITA E PIKTURAVE NGA ALLEKSANDRA ANA MIKARIQ MË 14 SHKURT NË HOLLIN E QENDRËS KULTURORE TË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

10. shkurt 2022.

Medvegjë-Beograd Më 14 shkurt në ora 18 në hollin e Qendrës Kulturore të Komunës së Medvegjës do të prezantohet ekspozita e pikturave të Aleksandra Ana Mikariqit me titull “Loja e jetës”.

Alleksandra Ana Mikariq ka lindur në Leskoc në vitin 1988. Që në fëmijërinë e hershme, bukurinë dhe rëndësinë e artit e njohu përmes nënës së saj piktore, Millica Illiq. Ajo ushqeu talentin e saj dhe themelet e para artistike i bëri me nënën e saj, të cilat i përmirësoi duke ndjekur shkollën e artit Keika Gonzalez gjatë qëndrimit dhe studimeve në Bolivi, gjë që e përcaktoi më së shumti si artiste. Ndikimi i tij ndikoi ndjeshëm në formësimin e stilit të saj në fillimet e karrierës së saj.

Në biografinë e saj, Ana Mikariq vë në dukje ekspozita të rëndësishme të pavaruara, prezantime të përbashkëta, koloni të shumta arti dhe pjesëmarrje në projekte ndërkombëtare, prej të cilave ndoshta më interesante është pjesëmarrja në programin hapësinor të Istrias kur ajo dërgoi dymbëdhjetë pikturat e saj të artit në hapësirë ​​me anije kozmike autonome.

Burimi: Infocentarjug.rs, Trupi Koordinues