Arkiva e lajmeve
                   

EDHE 20 POZITIV ME KORONË NË BUJANOC, GJITHSEJ 93

24. korrik 2020.

Bujanoc - Edhe 20 banorë të tjerë të komunës së Bujanocit,  konfirmuan të enjten se janë të infektuar me virusin korona, i cili rriti numrin e përgjithshëm të rasteve të konfirmuara nga 73 në 93 për dy ditë.

Drejtoresha e Qendrës Shëndetësore, dr. Lela Jovanoviq, tha që shumica e pacientëve të rinj ishin nga Bujanoci dhe rajoni i Klenikës.

Në të njëjtën kohë, rezultatet e testit për 33 persona janë në pritje.

Dr. Jovanoviq shpjegoi rritjen e rekordit të numrit të të infektuarve në 48 orë me ardhjen më të shpejtë të rezultateve të testit, sepse laboratori ku janë dërguar mostrat nga Qendra Shëndetësore e Bujanocit është ndryshuar.

Ajo ka përmendur në mënyrë të përsëritur se të dhënat për numrin e pacientëve të rinj duhet të merren me rezerva, gjegjësisht është e sigurt që ka më shumë se ato që Qendra Shëndetësore mund të konfirmojë zyrtarisht, sepse jo të gjithë qytetarët me simptoma raportojnë në ambulancën lokale Kovid.

Vetëm në korrik, 65 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në këtë komunë.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues