Arkiva e lajmeve
                   

DRELJA OGORELJA: KËT VIT DHE KONKURSI PËR THYERJEN E VEZËVE

20. prill 2022.

Bujanoc - Beograd - Organizatorët e festivalit tradicional "Drelja Ogorelja", i cili çdo vit në ditën e tretë të Pashkëve mbahet në vendbanimin e Bujanocit Zbirishte, përveç festës së "dasmës", shpallin konkurs në thyerjen e vezëve të Pashkëve.

“Ftojmë të gjithë qytetarët dhe fëmijët që të marrin pjesë në garë, të argëtohen dhe të vijnë në numër sa më të madh”, thanë organizatorët.

Hapja e programit me muzikë është planifikuar për në orën 13:00, ndërsa gara e parë një orë më vonë.

Pas nisjes ceremoniale për nuse do të zhvillohen shfaqjet e KUD “Soko” dhe “Vrelo”, do të zhvillohet konkursi final dhe do të shpallet fituesi.

Me limitin e numrit të pjesëmarrësve, qytetarët e interesuar për të konkurruar në thyerjen e vezëve mund të aplikojnë në numrin e telefonit 063/419-745 deri të hënën, më 25 prill, ora 10:00.

Dita e tretë e Pashkëve në mëhallën e Bulçinës (Zbirishte), që nga koha e Turqisë, është shënuar me një dasmë ku edhe nusja dhe dhëndri janë burra, me sofrën e dasmës, trumbetistë, folklor dhe shumë njerëz të mbledhur.

Burimi: Bujanovacke, Trupi Koordinues