Arkiva e lajmeve
                   

DR.JOVANOVIQ: DUHET TË PARANDALOJMË PËRHAPJEN E VIRUSIT NË BUJANOC

31. mars 2020.

Bujanoc-Pas vdekjes së parë nga virusi korona në territorin e Bujanocit, ne duhet të ndërmarrim të gjitha masat për të parandaluar përhapjen e epidemisë në komunën tonë njofton qytetarët dr. Lela Jovanoviq  drejtoresha e Shtëpisë së Shëndetit në Bujanoc.

Sipas saj shërbimi epidemiologjik i Institutit të Shëndetit Publik në Vranjë sigurisht që do të izolojë familjen e gruas së ndjerë në Nesalac, dhe Dr Jovanoviq u bën thirrje kujtdo që ka pasur ndonjë kontakt me të që të kontaktojë këtë shërbim në numrat e telefonit : 017 / 421-310 dhe 064 / 1403-289.

"Është e rëndësishme për këdo që ka pasur ndonjë kontakt me të ndjerën  të lajmrohet kjo është mënyra e vetme për të mos lejuar përhapjen e virusit“ tha Dr. Jovanoviq.

Ajo përsëri u kërkon qytetarëve të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, dhe nëse duhet të dalin të përdorin maska:

"Jam i irrituar që shumë prej tyre nuk përdorin maska, madje edhe nëpër dyqane, pa dijeni se nuk rrezikojnë vetëm veten e tyre, por të gjithë njerëzit e tjerë. Unë do ta them njëqind herë: izolimi dhe izolimi, është mënyra më e sigurt  për të luftuar koronavirusin, ”thotë Dr. Jovanoviq.

Sipas të dhënave zyrtare, mbi 1.100 njerëz janë në vetizolim në territorin e komunës së Bujanocit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues