Arkiva e lajmeve
                   

DONACIONI I JAPONISË PËR KOMUNAT TË PREKURA NGA KRIZA E EMIGRANTËVE

29. shkurt 2016.

Bujanoc, Preshevë – Qeveria e Japonisë do të siguroj rreth 537.000 euro për avansimin e kujdesit shëndetësor dhe mbrojtjen e mjedisit jetësor në Serbi, veçanarisht në komunat të prekura nga kriza e emigrantëve, ka njoftuar ambasada japoneze.

Ndihma do t`i ndahet komunave Bujanoc, Bosilegrad, Dimitrovgrad dhe Shiq, si dhe në shtëpitë e shëndetit në Preshevë dhe Tërgovishtë.

Siç thuhet në njoftim të ambasadës japoneze, duke përfshirë këtë donacion ndihma japoneze përmes projekteve për nevojat themelore të qytetarëve të Serbisë, prej vitit 1999, bartë vlerën e rreth 11 milion eurove.

Burimi:Beta dhe Trupi Koordinues