Arkiva e lajmeve
                   

DITA NACIOANLE E DHURIMIT: SHKOLLA E NJERËZVE TË MIRË

27. gusht 2019.

Shkollat ​​fillore dhe nxënësit e shkollave do të jenë përfituesit kryesorë të Ditës Kombëtare të Dhënies, e cila do të festohet në 9 tetor të këtij viti.

Të gjitha donacionet e grumbulluara gjatë kësaj fushate do të përdoren për të siguruar më shumë objekte mësimore të studentëve në më shumë se 60 shkolla në 30 komuna në të gjithë Serbinë. Shkollat ​​fillore të përfshira në fushatë do të jenë të pajisura me tabelat e mençura, laptopë, projektorë dhe mësime për të rinjtë, përfshirë robotët "bee bot".

Përveç mbledhjes së fondeve, qëllimi i kësaj fushate është që të përfshijë sa më shumë qytetarë dhe kompani këtë vit dhe të forcojë karakterin kombëtar të kësaj feste.

Dita Kombëtare e Dhënies organizohet nën Projektin e financuar nga USAID për Përparimin e Kornizës së Dhënies, i zbatuar nga Koalicioni për Bamirësi, i udhëhequr nga Fondacioni Ana dhe Vlade Divac. Anëtarët e tjerë të Koalicionit përfshijnë Fondacionin Track, Catalyst Balkans, SMART Kolektive, Forumin Filantropik Serb, Forumin e Përgjegjshëm të Biznesit dhe Odën e Tregtisë së Serbisë.

Për më shumë informacion mbi Ditën Kombëtare të Dhënies, si mund të kontribuoni në fushatëë dhe të dhuroni, vizitoni www.dandavanja.rs

Burimi: B92 dhe Trupi Koordinues