Arkiva e lajmeve
                   

DITA EUROPIANE E GJUHËVE NË SHKOLLËN SVETI SAVA

27. shtator 2019.

Bujanoc - Nxënësit në shkollën e mesme Sveti Sava në Bujanoc festuan Ditën Evropiane të Gjuhëve - 26 Shtatorin, duke recituar poezi dhe këngë në katër gjuhë botërore.

Për të inkurajuar më tej studentët të mësojnë gjuhë të huaja, të cilat, siç raportohet nga shkolla, promovojnë një pasuri të diversitetit kulturor dhe gjuhësor, stafi i bibliotekës shkollore organizoi një program përkujtimor Dita Evropiane e Gjuhëve, në të cilin studentët recituan dhe kënduan në serbisht. gnglisht, rusisht, frëngjisht dhe gjermanisht.

"Dihet gjerësisht se sa e rëndësishme është mësimi i gjuhës sot. Duke mësuar dhe ditur gjuhë të huaja, përveç zhvillimit të vetëvlerësimit, të rinjtë hapin gjithashtu dimensione të reja në jetë, avancimin e karrierës, komunikimin në udhëtime. Shkathtësia e gjuhës ndikon në përfitimin e botëkuptimeve të reja, "thotë punënjësja në bibliotekë Mirjana Nikoliq.

Me këtë lloj ngjarje në bibliotekën e shkollës, nxënësit dhe profesorët vazhduan me shumë shënime, për ata shumë datë të rëndësishme.

Javën e kaluar, me mbështetjen e një ekipi arsimtarësht mentorë, Svetlana Manasijeviq, dr. Ivana Maniq Tasiq, Bojan Mitiq, Aleksandar Dimitrijeviq dhe arsimtar Snezana Mishiq, studentët festuan në mënyrë të tyre Ditën Ndërkombëtare të Paqes - 21 Shtatorin.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues