Arkiva e lajmeve
                   

DITA E ÇLIRIMIT TË BUJANOCIT

8. shtator 2022.

Bujanoc - Beograd - 78 vjetori i çlirimit të Bujanocit në Luftën e Dytë Botërore u shënua me vendosjen e kurorave dhe luleve në monumentin e viktimave të terrorit fashist në parkun e qytetit, Aleksandar Stankoviq, Josif Janjiq dhe Stojan Vasiljeviq.

“Nuk duhet të harrojmë kurrë datat që na kujtojnë se nuk ka liri pa viktima, pa respektuar traditat dhe veprat e të parëve tanë që bënë gjithçka që ne të jetojmë në liri”, tha gjeneral brigade në pension dhe kryetar i SUBNOR-it të Vranjës, Zoran. Lubura.
 
Përvjetorët e çlirimit festohen në organizim të Këshillit komunal të SUBNOR-it të Bujanocit.
Dimitrije Dimitrijeviq, sekretar i SUBNOR-it nga Bujanoci, përkujtoi se gjatë okupimit janë kryer krime të shumta dhe të rënda kundër popullatës civile, duke thënë se janë vrarë mbi 600 Bujanocas, se më shumë se një mijë janë internuar në kampet e punës, së bashku me plaçkitjet. dhe djegia e qindra shtëpive në zonën e komunës së Bujanocit.
 
Kryetari i Kuvendit të SUBNOR-it të Serbisë, Miroljub Stojçiq, ka uruar qytetarët e pranishëm për Ditën e Çlirimit dhe u ka kujtuar atyre detyrën për të ruajtur kujtimin e të gjithë heronjve të luftërave çlirimtare.
 
“Me vendosjen e luleve dhe kurora me lule në bustet përkujtimore të tre heronjve të mëdhenj bujanocas, kujdesemi për traditën e madhe të luftërave çlirimtare dhe kontribuojmë në mbrojtjen e Serbisë sonë të bukur”. Ne jemi të detyruar t'i kujtojmë të gjithë ata dhe heroizmin e tyre”, tha Stojçiq
 
Lule në monumentin e viktimave të terrorit fashist vendosën përfaqësues të Komunës së Bujanocit, Ushtrisë Serbe, organizatave të veteranëve, përfaqësuesit të MZ Bujanoc, Shoqatës së bletarëve "Polen", institucioneve publike, si dhe pasardhës të luftëtarëve të luftës së Dytë botërore.
 
Burimi: Bujanovacke, Trupi koordinues