Arkiva e lajmeve
                   

DELEGACIONI I SHQIPTARVE NGA JUGU I SRBISË NË TAKIM ME KRYEMINISTRIN DAÇIQ - VIDEO

11. tetor 2013.

Përfaqsuesit politik të Shqiptarve nga qendra e jugut Sërbis kanë biseduar në Beograd me kryeminirsin dhe me përfaqsuesit e tjerë të Qeveris. Tema e bisedimeve ka qenë zgjidhja e problemeve në ato komuna, të cilët liderët shqiptar i kanë definuar në fillim të vitit në nje platform të përbashkët, të cilën e ka miratuar edhe Qeveria e Srbisë, të ashtëquajtur “Platforma prej 7 pikave”.

Biseda e përfaqsuesve Qeverisë Srbisë dhe liderve të partive shqiptare është kry në marveshje që të jetë traditë që në çdo 3 muaj të analizohen rezultatet nga masat e marrura. Në këto bisedime to të kyçen 13 Ministri, ka thënë Zoran Stankoviqi kryetari i Trupit Koordinues për komunën Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë. Stankoviqi ka shtuar që takimi i parë duhet të mbahet me ministreshën e shëndetsis në fund të tetorit dhe që tema e bisedimev ishte hallet e banorve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

Stankoviqi në atë rast gjithashtu ka deklaruar:

“Qeveria e Sërbis i ka miratuar 7 temat për bisedime me Shqiptarët. Ato janë klasifikuar në grupe, sikur që është të themi siguria, pyetjet ekonomike, shëndetsia, arsimimi, drejtësia dhe gjitha ato pyetjet jetsore për cilat ata kanë vlersuar se duhet të bisedohet në përpuethshmëri me kushtetutën ligjin dhe me konventat ndërkombtare të cilat qeverisen në këto hapsira.

Deputeti dhe lideri i Partis për veprim demokratik Riza Halimi e ka vlersuar se biseda ka qenë korekte dhe tash mbas takimit është më optimis se që ishte para takimit.  

“Po dal nga kjo mbledhje me më shumë optimizim se sa në rastin duke ardhur për këtë takim, duke pasë parasysh atmosferën para kësaj seance,” ka deklaruar Halimi

Në takim përfaqsuesit e Qeveris Republikës Srbisë dhe përfaqsuesit e shqiptarve është cekur se Ministrit e autorizuara kanë marrë detyrat konkrete dhe që do ti zgjedhin këtë pyetjet e lartë përmendura në bashkpunim me qeverisjet lokale. Është deklaruar se edhe për kryeministrin është me rëndësi zhvillimi ekonomik i Srbis jugore, ku ministrat do ta vizitojn dhe kontrollojnë për zbatimin e masave për zgjidhjen e problemebve të qytetarve.   

Burimi: RTS1 dhe Trupi koordinues