Arkiva e lajmeve
                   

BURSA PËR NXËNËSIT NGA BALLKANI PERENDIMOR (AFATI: 15 JNARA 2020)

9. janar 2020.

College of Europe (https://www.coleuropenatolin.eu/) ka shpallur konkurs për bursa për studentë të rinj në vitin shkollor 2020/2021. Me vendim të kryesueses polake të Procesit të Berlinit, Ministria e Punëve të Jashtme e Polonisë do të japë gjashtë bursa studentëve nga Ballkani Perëndimor për kampusin Natolin në Varshavë.

Aplikantët mund të paraqesin aplikimet e tyre deri më 15 janar 2020.

Kolegji, i cili ka kampuse në Natolin (Poloni) dhe Brizh (Belgjikë), është institucioni më i vjetër i studimeve pasuniversitare evropiane. Ajo u themelua në 1949 në Brizh pas Kongresit në Hagë. Para 27 vjeëve, me ftesë të qeverisë polake, kampusi i Natola u krijua në Varshavë. Të dy kampuset grumbullojnë më shumë se 400 studentë pasuniversitarë dhe profesionistë të rinj nga më shumë se 50 vende çdo vit që jetojnë, mësojnë dhe punojnë së bashku me një përvojë unike evropiane.

Falë mbështetjes së institucioneve evropiane, qeverive dhe institucioneve të tjera publike ose private, rreth 70 përqind e studentëve u jepen bursa çdo vit. Midis tyre janë studentët më të merituar të ardhur nga Ballkani Perëndimor.

Informacione të mëtejshme mbi konkursin janë në dispozicion nëhttp://euinfo.rs/wp-content/uploads/2014/09/Call-for-applications-to-post-on-your-channels-College-of-Europe.pdf

Burimi: Iniciativat Qytetare dhe Trupi Koordinues