Arkiva e lajmeve
                   

“BRANKOVCËT” IVA DHE MATEJA MATEMATIKANËT E RINJË MË TË MIRË

25. shkurt 2022.

Bujanoc-Beograd- Iva Dobarxhijev dhe Mateja Trajkoviq nga Bujanoci, nxënës të klasës së katërt të Shkollës fillore “Branko Radiçeviq”, u kualifikuan në garën e qarkut në lëndën e matematikës.

Ata siguruan pjesëmarrje në garën komunale, e cila u mbajt të dielën në shkollën fillore “Naim Frashëri”, në garën e 26 nxënësve nga të gjitha shkollat.

“Janë fëmijë punëtorë, këmbëngulës dhe punëtorë. Kemi bërë mbi 300 detyra në përgatitje për konkurs dhe pres një rezultat të mirë edhe në rreth”, thotë mësuesja e tyre Ivana Dukadinoviq.

Ajo shton se çdo vit nxënësit arrijnë rezultate të mira në të gjitha garat në lëndën e matematikës dhe se së bashku përfaqësojnë shkollën e tyre në mënyrën e duhur.

Iva 10-vjeçare zuri vendin e parë me 80 pikë, ndërsa Mateja në vendin e dytë me 60 pikë.

Konkursi komunal në matematikë për nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e tetë mbahet çdo vit si konkurs zyrtar i Ministrisë së Arsimit.

 Burimi: Bujanovaçke, Trupi Koordinues