Arkiva e lajmeve
                   

BËRNABIQ: SHTETI DO TË VAZHDOJ TË INVESTOJ NË RRETHIN E JABLLANICËS

2. gusht 2021.

Medvegjë - Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiç, njoftoi se shteti do të vazhdojë të luftojë dhe investojë në Banjë të SIjarinës, Medvegjë dhe Rrethin e Jablanicës, kryesisht në sektorin e turizmit, duke përsëritur se pensionistët në Serbi presin një rritje prej pesë për qind të pensioneve nga 1 janari, si dhe mbështetje direkte prej 20 mijë dinarësh në shkurt.

"Është e vështirë të sjellësh investitorë të huaj këtu, por kjo është arsyeja pse ne duhet të investojmë në burimet natyrore, në biznesmenët tanë, të bëjmë atë që mundemi, të mos mbështetemi në investimet e huaja direkte në zona të tilla," tha kryeministrja pas vizitës në Banjë të Sijarinës.

Duke pasur parasysh se ka shumë pensionistë në banjë, tha Brnabić, "keni dëgjuar presidentin Aleksandar Vučić se 100 euro ndihmë financiare direkte do të paguhen deri në fund të vitit, dhe nga 1 janari, rritja e pensionit për të paktën pesë përqind dhe 20 mijë dinarë ndihmë direkte në shkurt “.

Brnabić bisedoi me udhëheqësinë e komunës për projektin e ndërtimit të një rruge, përkatësisht në lidhjen e kësaj zone me Kurshumlinë përtej Malit të Radanit, e cila do të lidhte katër banja, Cariçin Gradin dhe Gjavol Varoshin.

Kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsic, kujtoi se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, e vizitoi këtë vend dy herë dhe theksoi se është një shenjë se shteti kujdeset për çdo pëllëmbë të territorit.

"Banjat janë thesari ynë më i madh natyror, dhe me këtë vizitë, kryeministra tregoi se banjat janë gjithashtu thesare kombëtare," vuri në dukje Arsiq.

Ministrja e tregtisë, turizmit dhe telekomunikacionit, Tatjana Matić, tha se këtë vit u dhanë 750 milionë dinarë për 150 mijë kuponë, dhe Banja e Sijarinës hyri në pesë destinacionet kryesore për qytetarët që përdorin kuponë.

Matiq tha se Ministria financoi punimet infrastrukturore në banjë, si dhe manifestimet e Natës së Gejserit, dhe vizitat treguan se investimet u paguan.

Duke kujtuar se në vitin 2002 ajo punoi në Trupin Koordinues për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, Matiq deklaroi se ishte e lumtur që sot nuk po flitet më për tema të tilla të vështira, por se situata është shumë më e mirë.

Burimi: FoNet, Tanjug dhe Trupi Koordinues