Arkiva e lajmeve
                   

BAJA E SIJARINËS: QENDËR SPA NGA KOHA E ROMAKËVE TË LASHTË

8. mars 2021.

Medvegjë - Nëse pandemia këtë verë e lejon atë, përveç larjes nën Gejzera në Bajën e Sijarinës, për herë të parë këtë vit do të jeni në gjendje të shijoni qendrën moderne të Wellness Sijarina, e cila do t'ju kthejë në Romën e lashtë me dizajni e sajë.

.Zona e bajës shtrihet me rreth 300 metra katrorë. Përbëhet nga dy pjesë, një zonë e lagësht ose spa, në të cilën ka një pishinë rekreative me ujë mineral, si dhe sauna dhe një mini plazh, dhe një pjesë të thatë, në të cilën ka dhoma masazhesh, dhoma kripe, por edhe dhoma për trajtimet e fytyrës dhe trupit.

Faza e parë e ndërtimit të qendrës Spa ka përfunduar plotësisht, dhe faza e dytë së shpejti do të përfundojë, tha presidenti i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsic.

"Faza e dytë do të fillojë së shpejti, kur ne do të vazhdojmë rindërtimin e pishinës që tashmë ekziston brenda hotelit, ndërsa hapja e qendrës Spa varet nga situata epidemiologjike," tha Arsić.

Ai shtoi se hapja e kësaj qendre Spa do ta bëjë që baja e  Sijarinës do të radhitet një nga destinacionet më moderne të llixhave, i cili do të tërheqë vëmendjen e shumë turistëve.

 “Fillimi i punës varet nga zhvillimi i mëtejshëm i situatës epidemiologjike në komunën tonë, dhe në fillim do të përdoret nga mysafirët e hotelit. Përgatitjet për sezonin e ardhshëm turistik kanë filluar dhe ata po punojnë për rregullimin e kapaciteteve akomoduese dhe fasadës së vetë institucionit, si dhe zonave të parkut dhe hapësirave përreth pishinave rekreative, "tha Miloš Filipović, i cili është përgjegjës për publikun marëdhëniet në Spitalin Special “Gejzer”.

Faza e parë e punimeve kushtoi 18 milion dinarë. Fondet u siguruan nga Ministria e tregtisë, turizmit dhe telekomunikacionit, e cila veçoi 10 milion dinarë për këtë projekt dhe Spitali Special për Rehabilitimin "Gejzer", i cili financoi ndërtimin me 8 milion dinarë nga burimet e veta. Ndërsa 12 milion dinarë janë caktuar për fazën e dytë.

Një lajm tjetër i mirë është se Ministria e ekonomisë ka miratuar 70 milion dinarë për rindërtimin e bajës romake në Bajë të Sijarinës dhe punimet sipas fjalëve të kryetarit të Medvegjës Arsić, do të fillojnë këtë vit.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi koordinues