Arkiva e lajmeve
                   

ARSIQ: AS SHQIPTARËT NUK JANË TË KËNAQUR ME FAKTIN SE VETËM E KANË FORMUAR QEVERINË

24. korrik 2020.

Bujanoc – Jam i sigurt se liderët politikë të shqiptarëve nuk janë të lumtur për shkak të mënyrës në të cilën u formua qeveria komunale, tha ish nënkryetari i komunës së Bujanocit, Stojança Arsiq, në seancën konstitutive të Kuvendit ditën e mërkurë.

Ai thotë se vetë shqiptarët, banorët e komunës, nuk do të jenë të kënaqur me shumicën qeverisëse të sapoformuar gjithëshqiptare.

"Shpresoj se do të krijohen kushte në të ardhmen e afërt për ta korrigjuar këtë, por do të jetë e vështirë, shumë shtiza do të thyhen rreth kësaj," tha ai.

Arsiq, i cili ishte pjesë e qeverisë multietnike në Bujanoc në disa mandate të mëparshme, theksoi se këtë herë ai nuk ka negociuar me askënd për shumicën e re.

Të mërkurën, një qeveri e re e përbërë nga partitë shqiptare u krijua në Bujanoc - Partia Demokratike (PD) e kryetarit të ri Nagip Arifi, Partia për Veprim Demokratik (PVD), Lëvizja për Progres Demokratik (LPD) dhe Alternativa për Ndryshim.

Disa ditë më parë, sipas kreut të Partisë Progresive (SNS) Nenad Mitroviq, marrëveshja e koalicionit midis SNS, Nagip Arifi dhe Shqiprim Musliu (LPD) ka qenë "një send i përfunduar".

Pasoi një ftesë nga Tirana drejtuesve shqiptarë, pas së cilës Bujanoci mori një qeveri të re, atë "gjithëshqiptare", ndërsa koalicioni rreth SNS-it, megjithë rezultatin më të mirë të zgjedhjeve, përfundoi përsëri në opozitë, së bashku me Arsiqin dhe SPS-in dhe dy partitë rome.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues