Arkiva e lajmeve
                   

ARRIN MAKINERIT PËR FABRIKËN NË MEDVEGJË

18. qershor 2013.

Medvegjë – Është në përfundimin faza e fundit e mjeteve për fabrikën e peleteve (për ngrohje) në hapsirat e fabrikës “Termovent” në Medvegjë. Porosia e duhur për makinat për fabrikën e ardhshme te peleteve veq ka arritur në Medvegjë, kanë lajmruar dje autorizuesit e kësaj komune. Pritet që deri në fillim të korrikit do të arrin edhe 5 kamione me pjes tjera të makinave për fabrikën, sigurisht ka fillimi i korrikit të vitit 2013. Për sot kanë noftuar se vine ekspert nga një firm sllovene “Biogen”, të cilat në vend të ngjarjes do të tregojn ku duhet të montohen makinat dhe ku do të bëjnë projektimin e instalimit elektrik.

Investitor i projektit është komuna e Medvegjës, deri sa transportin dhe rregullimin e dokumentave prejekto – teknike e ka finasuar Qeveria e Republikës së Slloveni, përmes Qendrës së Zhvillimit Ndërkombëtar, në partneritet me komunën e Medvegjës.

Rekustruktuimin e objektit të ish firmës „ Termovent“ , ku do të prodhohet peleti, e ka finasuar EU PROGRES-i.

Sllobodan Drashkoviq, kryetari i komunës së Medvegjës, ka deklaruar se në këtë fabrik do të gjejnë punë prej 30 deri 50 persona.