Arkiva e lajmeve
                   

AMBASADORI BRITANEZ NË JUGUN E SERBISË

24. tetor 2014.

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Serbi, Denis Kif, ka biseduar me përfaqësuesit e partive politike të shqiptarëve në Preshevë dhe Bujanoc rreth zgjedhjeve të ardhshme për këshillat nacional të pakicave, ndërsa në Vranjë me udhëheqësit e qytetit kanë vënë lule në memorialin e Izabell Emill Haton, mjeke britaneze, e cila me personelin mjekësor të huaj i ka ndihmuar ushtrisë serbe dhe civilëve në Luftën e Parë Botërore. Ajo gjithashtu në vitin 1918, ka formuar edhe spitalin e parë në Vranjë, në të cilin ka punuar për një vit.

Burimi: OK Radio dhe Trupi Koordinues