Arkiva e lajmeve
                   

AGJENSIONI ZHVILLIMORË PËR PRESHEVË DHE BUJANOC KA ORGANIZUAR TRAJNIMIN PËR NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME

12. prill 2010.

Me mbështetjen finansiare të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Agjensioni zhvillimorë për Preshevë dhe Bujanoc realizon projektin ,,Ndryshohu, fillo punën’’. Janë mbajtur dy trajnime njëditore (26 dhe 27 mars të vitit 2010) të dedikuara nxënësve të shkollave të mesme ,,Sezai Surroi’’ dhe ,,Sveti Sava’’ nga Bujanoci dhe ,,Skëndërbeu’’ nga Presheva. Qëllimi i këtyre punëtorive është trajnimi më i përsosur i nxënësve të shkollave të mesme dhe pregatitja e tyre për konkurim sa më të suksesshëm për punë.

Kanë mësuar të shkrujnë biografinë e punës, letrën përcjellëse si dhe të pregatiten për intervistë.
 
Pjesëmarrësit kanë shprehur një interesim të madhë për temat dhe kanë shprehur kënaqësinë që u është dhënë mundësia të marrin informata të dobishme për trajnim të avansuar.

Trajnimin me sukses e kanë kryer 80 nxënës të shkollave të mesme nga nacionalitetet e ndryshme, prej tyre gjashtëdhjetë nxënës nga Bujanoci dhe njëzetë nxënës nga Presheva.