Arkiva e lajmeve
                   

31.08.2009.

31. gusht 2009.

JUGU KA NEVOJË PËR BASHKËJETESË
 
BEOGRAD – Komunat e Serbisë jugore kanë nevojë më tepër për bashkëjetesë, si brenda komunitetit shqipëtarë dhe serbë poashtu edhe në mes tyre, sepse atje egzistojnë shumë ndarje dhe pengesa në mes të njerëzve, delaroi shefi i OSBES-ë Hans Ola Urstad.

- Flas për bashkëjetesën brenda komuniteti serb dhe shqipëtarë por edhe bashkëpunimin në mes të këtyre  komuniteteve. Më duket se atje egzistojnë ndarje të mëdha, deklaroi Urstad dhe shtoi se është shumë me rëndësi që Trupi Koordinues për Serbinë jugore punon me kapacitet të plotë.
Urstad, mandati i të cilit skadon, potencon se në takimin e fundit me kryetarin e Serbisë Boris Tadiq, u sigurua se qeveria e Serbisë në mënyrë të plotë e përkrahë fungsionimin e Trupit Koordinues.  (FONET)