Arkiva e lajmeve
                   

29.4.2009

29. prill 2009.

Pas afro një decenie, fëmijët nga Bujanoci dhe Presheva patën rastë të shoqërohen me artistët e teatrit ,,Trupet e prapaskenës’’ të cilët çfaqën ,,Aventurat e Petar Panit’’. Qfaqja e grupit teatror nga Novi Sadi është organizuar me mbështetjen e Trupit koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë kurse hyrja për fëmijët dhe mësuesit e tyre ka qenë falas. Çfaqjen e kanë përcjellur rreth 900 nxënës të klasëve të ulta të këtyre dy qyteteve.

- Me aktivitete të tilla kulturore do të vazhdojmë edhe më tutje sepse kultura dhe arsimi duhet të jenë themel për përparimin e multikulturës në këto komuna të Serbisë Jugore- deklaroi Sima Gazikaloviq, nënkryetarë i Trupit Koordinues për Serbinë Jugore. Edhepse këto dy komuna për organizime të çfaqjeve të këtilla posedojnë kushte shumë të volitshme, prapëseprapë çfaqje të këtilla në Preshevë dhe Bujanoc janë shumë të rralla.