Arkiva e lajmeve
                   

25.04.2010

27. prill 2010.

Manifestimi i nxënësve ,,Vukov Sabor’’ do të mbahet në Loznicë dhe Tërzhiq prej 19 deri më 23 maj, kanë lajmëruar nga Qendra për kulturë ,,Vuk Karaxhiq’’, nga Looznica, i cili edhe është organizatorë i këtijë manifestimi. Mysafir të këtijë manifestimi do të jenë të rinjët Shqipëtarë, Serbë dhe Romë nga komuna e Preshevës dhe Bujanocit, të cilët më 21 maj do të paraqiten me çfaqjen teatrale ,,Ti dhe Unë jemi Ne’’. Programi kryesorë është të shtunën në Trzhiq, në suaza të së cilit teatri ,,Boshko Buha’’ nga Beogradi do të paraqitet me çfaqjen teatrale ,,Lepuri i kaltër’’. Ky manifestim mbaron të dielën më 23 maj në Tërzhiq me garimin e nxënësve të shkollave të mesme në njohjen e gjuhës serbe.