Arkiva e lajmeve
                   

24.06.2009

24. qershor 2009.

OJQ Gjermane ,,Arbeiter-Samariter-Bund’’, së bashku me Komesariatin për refugjatët e Serbisë kanë nënshkruar dje Memorandumin e mirëbesimit me komunat e Vlladiçin Hanit, Surdulicës, Medvegjës, Kurshumlisë, Bllacës dhe të Qendrave për punë sociale. Në këto pesë komuna do të ndërtohen banesa për refugjatët, të qvendosurit si dhe për të rrezikuarit social nga radhët e banorëve lokal. Në Kurshumli dhe Bllace do të ndërtohen njësi të ndërtesave me nga 12 banesa, në Surdulicë dhe Medvegjë do të ndërtohen tetë banesa kurse ne Gaxhin Han katër banesa. Ky projekt do të kapë shumën prej 1.760.000 euro.