Arkiva e lajmeve
                   

15.01.2010

15. janar 2010.

Japonia në njëzet vjetët e fundit ka qenë njëri ndër donatorët më diskret dhe më të mëdhej në hapësirat tona. Vetëm në decenien e fundit nga ky vend Serbija ka marrë 198,4 milion euro.
Qeveria e Japonisë në Republikën e Serbisë në këtë moment realizon disa projekte për mbrojtjen e mjedisit jetësorë duke përfshirë këtu projektin e pastrimit të Bujanocit.

Ambasadori i Japonisë, zotëri Toshio Cunozaki, deklaroi se Qeveria e Japonisë ka siguruar mjete për blerjen e pajisjeve të nevojshme për pastrimin e Bujanocit. Projektin e realizon organizata joqeveritare Japoneze ,,Qendra për parandalimin e konflikteve”

,,Atje mundë të shihni se si fëmijët shqipëtarë dhe serbë mundohen të arrijnë qëllimin e përbashkët, e kjo është mjedisi i pastër. Më ka ardhur shumë mirë, gjatë vizitës sime në Bujanoci, kur kamë parë që fëmijët së bashku këndonin këngë japoneze si dhe këngën për Bujanocin të cilat i ka komponuar udhëheqësi i këtijë projekti zotëri Hiroshi Macumoto. Sipas mënyrës së veçantë të cilën e udhëheq zotëri Macumoto këtë projektë, realizimi është shumë efikas”, theksoi ambasadori Cunozaki.