Arkiva e lajmeve
                   

14.10.2010.

14. tetor 2010.

ÇIPLIQ ME KËSHILLIN NACIONAL SHQIPËTARË

Ministri për të drejtat e njeriut dhe të pakicave Svetozar Çipliq dje në Bujanoc deklaroi se çështja e pranimit të diplomave të univerzitetit të Prishtinës është çështja kyqe me të cilën do të merret Këshilli Nacional i Shqipëtarëve dhe ministrisë të cilën e kryeson ai.

,,Duhet të bëjmë gjithë ç’është e mundur në mënyrë që të gjejmë zgjidhje duke marrë parasyshë që në këtë mënyrë zgjidhet çështja e egzistencës së Shqipëtarëve të shkolluar’’, deklaroi Çipliq.

Zëvendës i kryeshefit të misionit europian për siguri dhe bashkëpunim (OSBE) në Serbi Tomar Mor gjatë vizitës së Bujnaocit deklaroi se në katër vitet e  ardhshme para Këshillit Nacional të Shqipëtarëve do të kërkohet zgjidhja e problemeve të ndryshme që janë anashkaluar me vite.

Për këtë dhe çështje të tjera të fungsionimit të Këshillit të posaformuar Nacional të Shqipëtarëve, Çipliq dhe Mor kanë biseduar me kryetarin e Këshillit Nacional Galip Beqirin.

Mor shprehu kënaqësinë që pas dy vite negociatash, në Bujanoc është në formim e sipër qeveria multietnike.
,,Misioni i OSBE-së në Serbi pret që përbërja e pushtetit lokal t’i përgjigjet përqindjes së përbërjes etnike të kësaj komune’’, deklaroi Mor.