Arkiva e lajmeve
                   

03.08.2009

3. gusht 2009.

Ministri i punëve të mbrendshme Ivica Daqiq deklaroi dje se javën e kaluar ka pasur bisedime me liderët shqipëtarë nga Serbia jugore me qëllim të ruajtjes së stabilitetit politik dhe qetësisë. ,,Bisedimet kanë qenë shumë korekte dhe do të vazhdojnë edhe më tutje. Dëshiroj që forcat tona të sigurisë në Serbinë jugore të kenë mbështetjen e qytetarëve, mirëpo gjithashtu së bashku të luftojmë kundër kriminalitetit, korupcionit se kjo është në interes të popullatës’’, deklaroi Daqiq.

Sipas fjalëve të Daqiqit, Ministia e Punëve të Mbrendshme (MUP) do të japë mbështetje Trupit Koordinues dhe kryetarit të sajë, kryatarit të pushtetit lokal dhe vetëqeverisjes lokale Milan Markoviqit, në mënyrë që komuniteti shqipëtarë sa më shpejtë të kyqet në institucionet shtetërore të Republikës së Serbisë.
Daqiq do të vazhdojë bashkëpunimin dhe bisedat me liderët shqipëtarë, mirëpo, siq deklaroi Daqiq, do të insistojë në arritjen e stabilitetit dhe qetësisë duke marrë parasyshë të drejtat e pakicave kombëtare si dhe ruajtjen e rendit shtetërorë të Republikës së Serbisë.