Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
21. shkurt 2022.

DISKUTIM PËR MBROJTJEN E PÇINJËS: BUJANOCALIT KËRKOJN HEQJE TË HIDROCENTRALEVE

Bujanoc - Beograd - Në debatin publik për propozimin e Dekretit për mbrojtjen e peizazhit me tipare të shquara "Lugina e Pçinjës", mbajtur në Bujanoc, me kërkesën e qytetarëve që të vihet në mbrojtje rrjedha e sipërme e lumit Pçinja, përfaqësuesit...

17. shkurt 2022.

AKSIONI MILIARDA NGRIHET DHE NË BUJANOC: NDALONI DHUNËN NDAJ VAJZAVE DHE GRAVE

Bujanoc-Beograd - Në kuadër të fushatës botërore “Nje miliard ngrihet”, në sheshin e qytetit në Bujanoc u organizua aksion me qëllim që të vihet në dukje para publikut ekzistimi i dhunës me bazë gjinore ndaj vajzave dhe grave.

17. shkurt 2022.

AJVANKO ISMAILOVIQ NGA BUJANOCI PUBLIKOI ROMANIN “VORBULLA NDJENJASH “

Bujanoc-Beograd Shkrimtari i ri Bujanocas ka shkruar librin “Vorbulla ndjenjash” promovimi i së cilës u mbajt në Bujanoc.

14. shkurt 2022.

TË RINJËT SHQIPTAR AKTIVISHT MËSOJNË GJUHËN SERBE

Preshevë-Beograd  Rreth pesëdhjetë të rinj shqiptarë në Preshevë përfunduan kursin dhe morën certifikata për njohjen e gjuhës serbe.

14. shkurt 2022.

THIRRJE PUBLIKE PËR MBROJTJEN E PÇINJËS MË 18 SHKURT NË BUJANOC

Bujanoc - Beograd -Thirrja publike për propozimin e Rregullores për mbrojtjen e peizazhit me tipare të shquara "Lugina e Pçinjës" do të mbahet më 18 shkurt në ora 11:00 në Komunën e Bujanocit.

10. shkurt 2022.

EKSPOZITA E PIKTURAVE NGA ALLEKSANDRA ANA MIKARIQ MË 14 SHKURT NË HOLLIN E QENDRËS KULTURORE TË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë-Beograd Më 14 shkurt në ora 18 në hollin e Qendrës Kulturore të Komunës së Medvegjës do të prezantohet ekspozita e pikturave të Aleksandra Ana Mikariqit me titull “Loja e jetës”.

7. shkurt 2022.

DRAGAN KULLIQ EMËROHET KRYETAR I ORGANIT TË PËRKOHSHËM NË MEDVEGJË

Medvegjë – Beograd Në seancën e Qeverisë së Republikës së Serbisë është marrë vendim për vendosjen e masave të përkohshme në komunën e Medvegjës. Kryetar i Organit të Përkohshëm është emëruar Dragan Kulliq, koordinator i PPS-së në këtë komunë.

7. shkurt 2022.

SHOQATA “ËNDRRAT E MIA”: PËR NJË JETË DINJITOZE TË FËMIJËVE TANË

Bujanoc - Beograd - Prindërit e fëmijëve me aftësi të kufizuara nga Bujanoci themeluan shoqatën "Ëndrrat e mia" me qëllim që të luftojnë në mënyrë të organizuar dhe të përgjegjshme për të drejtat dhe dinjitetin e tyre.

7. shkurt 2022.

KLUBET DHE SHOQATAT SPORTIVE NËNSHKRUAN MARRËVESHJE FINANCIARE ME KOMUNËN E MEDVEGJËS

Medvegjë - Beograd Në kabinetin e kryetarit të Komunës së Medvegjës janë nënshkruar marrëveshje për realizimin e programeve për financimin dhe mbështetjen e aktiviteteve në fushën e sportit në komunën e Medvegjës, në vlerë të përgjithshme prej 20 milionë dinarë.

4. shkurt 2022.

AL DZHAZIRA RRETH KK PLAY 017: GJUHA E BASKETBOLLIT THYEN BARRIERAT

Bujanoc – Beograd – Klubi i basketbollit ‘Play 017’ nga Bujanoci është unik në Serbi për nga karakteri i tij multietnik, ndërsa në shkollën e tij të basketbollit edhe këtë sezon marrin pjesë 150 djem dhe vajza nga komuniteti serb, shqiptar dhe rom, shkruan Al dzhazira.

«Претходна страна   Следећа страна»