Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
18. korrik 2018.

METODOLOGJIA E PROJEKTIT "ROMACTED" ËSHTË PREZANTUAR NË VRAJË

Vrajë - Qyteti i Vrajës është një nga 11 qytete në Serbi e cila kryen programin Romacted mbështetur nga Bashkimi Evropian, Këshilli i Evropës dhe Qeveria e Republikës së Serbisë.

18. korrik 2018.

QË NGA 1 GUSHTI, PROCEDURAT E THJESHTUARA PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË NËNAVE TË ARDHSHME

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë – Më 1 gusht hyn në fuqi procedurat e thjeshtuara për realizimin e të drejtave të nënave të ardhshme, ndërsa dokumentet do t`i udhëheq ministria përkatëse në harxhimet e buxhetit.

18. korrik 2018.

KA FILLUAR RIKONSTRUKTUIMI I NDËRTESËS SË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë - Komuna e Medvegjës ka filluar realizimin e projektit të rikonstruktuimin e ndërtimit të komunës. Për shkak të punimeve në ndërtesat komunale, të gjitha shërbimet komunale dhe shtetërore të përdorura nga zyra në ndërtesën e komunës janë zhvendosur në disa lokacione në Medvegjë.

17. korrik 2018.

MARËDHËNIA NDAJ PAKICËS SHQIPTARE DHE PAKICAVE TJERA NË PËRPUTHJE ME KRITERET EUROPIANE

Beograd - "Disa politikanë nga jugu i Serbisë po përpiqen të manipulojnë ndjenjat e pakicës shqiptare në mënyrë që të krijojnë një balancë artificiale me pozitën e vështirë të serbëve në Kosovë dhe Metohi," tha për "Vecernje Novosti" Brankica Jankoviq, Komisionerja për Mbrojtjen e Barazisë.

17. korrik 2018.

KOMUNA BUJANOCIT NDAU 8.36 MILION DINARË PËR ZHVILLIMIN E NDËRMARRËSISË LOKALE

Bujanoc - Komisioni për ndarjen e stimujve për zhvillimin e sipërmarrësisë lokale në komunën e Bujanocit për vitin 2018 i ka dhënë 8.36 milionë dinarë për të mbështetur zhvillimin e qëndrueshëm lokal përmes zvogëlimit të papunësisë dhe fuqizimit ekonomik.

17. korrik 2018.

NË RRETHIN E JABLLANICËS ÇDO VIT MË SHUMË SE 1000 METRA KUB DRU JANË PRERË NË MËNYRË TË PALIGJSHME

Leskoc, Medvegjë - Prerja ilegale e drurit është një problem i madh në pothuajse të gjitha vendet e botës. Përveç dënimeve të vogla të parashikuara hajnat e maleve në Serbi, problemi është se njerëzit nuk janë të vetëdijshëm për pasojat që rezultojnë nga prerja jo-selektive dhe e tërësishme.

16. korrik 2018.

STANKOVIQ: SHQIPTARËT NGA JUGU I SERBISË QENDRORE NUK JANË TEMË E BISEDIMEVE NË BRUKSEL

Beograd – „Shqiptarët nga jugu i Serbisë qendrore nuk janë temë e bisedimeve në Bruksel dhe miratimi i tyre i „Deklaratës politike“ me të cilën kërkojnë që të jenë të përfshirë në dialogun në mes Beogradit dhe Prishtinës...

16. korrik 2018.

GRUPEVE TË RREZIKUARA SOCIALE 7,5 MILIONË DNARË PËR PËRMIRËSIMIN E KUSHTEVE TË JETËS

Beograd – Zorana Mihajloviq, ministresha e ndërtimtarisë, komunikacionit dhe infrastrukturës, ka nënshkruar kontratë më përfaqësuesit e shoqatave dhe organizatave të shoqërisë civile për ndarjen e mjeteve në vlerë prej 7,5 milion dinarëve për realizimin e projekteve të cilat kontribuojnë në jetën kualitative jetësore të banimit të grupeve të rrezikuara, siç janë fëmijët dhe gratë të cilat janë viktima të dhunës familjare.

16. korrik 2018.

EKSPOZITA E FOTOGRAFISË NGA PRESHEVA NË BEOGRAD

Beograd - Ekspozita e fotogradisë e Krenar Halimit „Preševo, City of Equality,“ e cila është dedikuar për krizën e refugjatëve, gjatë së cilës qyteti kaloi nëpër këtë rreth një milion refugjatë në rrugën e tyre drejt Evropës Perëndimore, do të jetë e hapur të mërkurën, 18 korrik, në Qendrën Kulturore "Paraprod "Në Beograd.

13. korrik 2018.

TRI PROJEKTE TË REJA TË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë - Nebojsha Jakshiq, drejtor i Qendrës Kulturore në Medvegjë, nënshkroi një kontratë me Ministrinë e Kulturës dhe Informacionit të Republikës së Serbisë për të bashkëfinancuar tri projekte në fushën e kulturës, me vlerë të përgjithshme prej 1.350.000,00 dinarë.

«Претходна страна   Следећа страна»