Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. mars 2018.

ËSHTË PREZANTUAR RAPORTI I MBROJTËSIT TË QYTETARËVE MBI PËRDORIMIN ZYRTAR TË GJUHËS SHQIPE

Bujanoc - Mbrojtësi i Qytetarëve Zoran Pasalliç vlerësoi të premten në Bujanoc se në fushën e përdorimit zyrtar të gjuhës dhe shkrimit “situata në një masë të konsiderueshme është përmirësuar”.

26. mars 2018.

PËR PENSIONISTËT EDHE KËTË VIT REHABILITIM FALAS NË NJËRËN NGA 24 BANJA

Beograd - Pensionistët edhe këtë vit do t`i mundësohet rehabilitimi në njërën prej 24 prej banjave në Serbi, ndërsa konkursi i ri pritet të shpallet deri në fund të prillit, është konfirmuar të enjten përmes miratimit të Vendimit mbi dhënien e mjeteve për rehabilitim të shfrytëzuesve të pensionit për vitin 2018.

26. mars 2018.

NË MEDVEGJË ËSHTË SHËNUAR 19 VJETORI I BOMBARDIMIT TË SERBISË NË VITIN 1999

Medvegjë - Anëtarët e Shoqatës së Zyrtarëve të Ushtrisë Rezervë - SUBNOR, luftëtarë të vitit 1999, shoqatat e pensionistëve dhe veteranëve të luftës të Serbisë, në Medvegjë, në prani të përfaqësuesve të vetëqeverisjes lokale të komunës së Medvegjës, vendosën një kurorë për luftëtarët e rënë dhe ushtarët që dhanë jetën e tyre në agresionin e NATO-s 1999 vit.

23. mars 2018.

STANKOVIQ: DERI TEK SHKËMBIMI I TERRITORIEVE NUK DO TË VIJË

Beograd – Kryetari i Parlamentit të institucioneve të përkohshme në Prishtinë, Kadri Veseli, ka deklaruar se do të kishte dashur më shumë kur Kosovës së vetshpallur t`i bashkangjiten edhe komunat e jugut të Serbisë qendrore, gjegjësisht Presheva dhe Medvegja.

23. mars 2018.

“MEGAL” NGA BUJANOCI KA SIGURUAR PRODHIMIN DERI NË VITIN 2022

Bujanoc - Kompania aksionare "Megal" nga Bujanoci ka përfunduar vitin e mëparshëm të biznesit me eksportin e mallrave më shumë se 50%, dhe krahasuar me vitin 2010, kur kompania ishte para mbylljes, vëllimi i prodhimit u rrit ndjeshëm.

23. mars 2018.

TRIBUNË OZHD (ORD) NË PRESHEVË: GJUHA SI MJET AFRIMI

Preshevë – Në kuadër të projektit „Hajde të njoftohemi, hajde të jemi tolerantë“, në Preshevë të martën është mbajtur tribuna mbi gjuhën si mjet i komunikimit, e cila mund të afërsoj njerëzit e dy bashkësive nacionale.

23. mars 2018.

TRAJNIMI PËR ADMINISTRATOR PROFESIONAL

Leskoc - Oda Regjionale e Tregtisë së Rrethit të së Jabllanicës dhe Pcinjës nga 27 marsi deri më 30 mars dhe 2 deri në 4 prill, nga ora 9:30 deri në orën 15:45, në rrugën Stojana Ljubica 12 në Leskoc (salla 2), organizon trajnim për menaxherët profesionistë.

23. mars 2018.

STANKOVIQ: RAPORT I POSAÇËM MBI PËRDORIMIN ZYRTAR TË GJUHËS DHE SHKRIMIT SHQIP TË MBROJTËSIT TË QYTETARIT, NJË DOKUMENT SHUMË I RËNDËSISHËM

Bujanoc – Në amfiteatër të Paraleles së Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Bujanoc, është prezantuar Raport i posaçëm i Mbrojtësit të Qytetarëve mbi përdorimin zyrtar të gjuhës dhe shkrimit shqip.

22. mars 2018.

SHKOLLA MUZIKORE: SHPËRBLIMET PËR EGZEKUTUESIT E HARMONIKËS

Bujanoc – Ekipi prej tre garuesëve, me arsimtarin e harmonikës Millosh Stoimenov, nga Shkolla për Arsimim Themelor Muzikor nga Bujanocit, ka fituar çmime në Garën Ndërkombëtare për Harmonikë “Viva Harmonika”, e cila është mbajtur nga data 16 deri më 18 mars, në Aleksincë.

22. mars 2018.

FILMO “AKULLI” ME MILLOSH BIKOVIQIN, MË 27 MARS NË KINEMA

Bujanoc – Në Shtëpinë e Kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc, në kinemanë e saj më 27 mars arrijnë dy filma. Sëpari për publikun e ri, në ora 18, do të shfaqet filmi i animuar “Bleta Maja – lojrat e mjaltit”.

«Претходна страна   Следећа страна»