Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. tetor 2018.

„VAJZA E HOXHËS“- ROMANI RRETH DASHURISË SË NDALUAR NË MES SHQIPTARES DHE SERBIT

Medvegjë - Romani i parë i gazetarit dhe shkrimtarit Milorad Doderoviq nga Nishi, me origjinë në një mjedis shumëkombësh të Medvegjës, "Vajza e Hoxhës" do të promovohet në Panairin e Librit në Beograd, më 26 tetor, të cilat kritikët krahasojnë pjesërisht me "Romeo dhe Xhulieta" të Shekspirit, këngët epike popullore ose me veprat e Tomas Mora dhe Tomaz Kampanele.

26. tetor 2018.

SHTETI PUNËTORËVE TË “GUMOPLASTIKËS” I PAGOI 25 MILIONË DINARË TË BORXHIT

Bujanoc - Shteti, si shumicë pronar i "Gumoplastikës" së Bujanocit, punëtorëve e kompanisë ua ka paguar borxhin prej 25 milion dinarëve, konfirmoi Slavolub Ristiq, kryetar i Sindikatës Pavarsia në „Gumoplastikë“.

25. tetor 2018.

ËSHTË HAPUR KONKURS PËR GJENERATËN E NËNTË TË PROGRAMIT „NDAJË DITURITË TUAJA“

Beograd - Për vitin e nëntë me radhë është hapur konkurs për gjeneratën e mentorëve në kuadër të “Shpërndarjes së njohuriveëtuaja", programi i cili zbatohet bashkërisht nga Ambasada Amerikane në Beograd, Erste Bank, Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë dhe Lëvizja Evropiane në Serbi.

25. tetor 2018.

BANORËT E LEBANIT DHE MEDVEGJËS NË ITALI RUAJNË KUJTIMET

Medvegjë – Bashkësia Kultuore Serbe "Sveti Sava", e themeluar në vitin 2011 me qëllim të grumbullimit të zhvendosur nga Serbia jugore mbajti Kuvendin e saj të pestë të serbëve "Ruaje nga harresa" në qytetin italian Valdanjo në rajonin Veneto.

24. tetor 2018.

KONKURS PUBLIK PËR NDARJEN E MJETEVE PËR PROGRAMET NË FUSHËN E ZHVILLIMIT TË SHOQËRIVE INFORMATIVE NË REPUBLIKËN E SERBISË NË VITIN 2018 – PROGRAMI PËR GRATË NË VENDE RURALE

Beograd - Ministria e Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit ka dërguar ftesë publike për shoqatat dhe fondacionet e interesuara që kanë statusin e organizatave joqeveritare për të dorëzuar propozime për bashkëfinancim të programeve nga fondet...

24. tetor 2018.

NDIHMA PËR TË VARFËRIT NË FAMILJET FSHATARE

Medvegjë - Dioqeza e Nishit ka siguruar dhe shpërndarë pako të duhura me ushqime, veshje, lodra dhe mjete kimike në shtëpi për familjet e varfra me shumë fëmijë.

23. tetor 2018.

KONCERTI “YLLI” SOT NË MEDVEGJË

Medvegjë – Kori i fëmijëve të Leeskocit „Zvedice“ do të performojnë të martën, më 23 tetor, nga ora 12 para publikut në Medvegjë. Koncerti do të mbahet në sallën e Qendrës Kulturore.

23. tetor 2018.

PREZANTIMI I PROGRAMIT "EUROPA PËR QYTETARËT DHE QYTETARET" NË NISH

Nish - Zyra për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile të Qeverisë së Republikës së Serbisë, si pikë kontakti kombëtare për Programin e BE-së "Evropa për Qytetarët dhe Qytetaret" në Serbi, në bashkëpunim me Këndin Informativ të Bashkimit Evropian në Nish (Pika e Informacionit e BE-së)...

23. tetor 2018.

TRE AUTOMJETE PËR ZJARRËFIKËSIT SEKTORIT PËR SITUATA TË JASHTËZAKONSHEM TË MPB-ËS

Bujanoc - Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Serbisë dhe Ministri i Brendshëm Nebojsha Stefanoviq, morrën pjesë në dorëzimin e tre automjete kundër zjarrit që zjarrfikësit nga Uellsi Jugor, të bashkuar në organizatën " Blazing to Serbia", ua kanë dhuruar Sektorit për Situata të Jashtëzakonshme, të cilat do të vendosen në njësitë zjarr-shpëtimit në Novi Pazar, Bujanoc dhe Dimitrovgrad, u njoftua nga MPB e Serbisë.

23. tetor 2018.

KUZHINA E AFGANE, IRANIANE DHE SERBE TEK LEVKO

Bujanoc - "Ushqimi na afron" ishte motoja e një lloj të performancës kulinare në restorantin Levko në Bujanoc.

«Претходна страна   Следећа страна»