Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. nëntor 2017.

STEVANOVIQ SIPËRMARRËSVE: NDAJMË GRANTE, KONKURONI

Beograd – Sekretari shtetëror i Ministrisë së Ekonomisë Dragan Stevanoviq ka ftuar sipërmarrësit dhe pronarët e firmave mikro, të vogla dhe të mesme, që të paraqiten për programin e mbështetjes së investimeve, në kuadër të të cilit është siguruar më shumë se 242,9 milionë dinarë mjete të pakthyeshme.

16. nëntor 2017.

KINEMAJA SHKOLLORE E UDHËTIMIT “ZONA E LIRË JUNIOR” NË MEDVEGJË

Medvegjë, Beograd – Kinemaja shkollore e udhëtimit “Zona e lirë Junior” dje ka nisur turneun e parë nëpër Serbi.

16. nëntor 2017.

KONKURSI PËR DIZAJNIM APO VIZATIMIN MË TË MIRË NË TEMËN E PJESËMARRJES AKTIVE QYTETARE

Në kuadër të programit “Europa për qytetarë dhe qytetare” ka shpallur konkurs për dizajnin dhe vizatimin më të mirë në temën “Ardhmëria e pjesëmarrjes qytetare në vendimarrjet shoqërore dhe politike”.

15. nëntor 2017.

PROJEKTET ARRIJNË NË FAZËN E FUNDIT NË KOMUNËN E BUJANOCIT TË CILAT FINANCOHEN ME MJETET E TRUPIT KOORDINUES

Bujanoc – Në mbledhjen e Këshillit Komunal të Bujanocit është vlerësuar se buxheti i komunës së Bujanocit është realizuar 97 % në pjesën e deritanishme të vitit.

15. nëntor 2017.

ÇMIMET NË KOPSHTIN E FËMIJËVE NË BUJANOC MBESIN TË NJEJTAT

Bujanoc – Në mbledhjen e Këshillit Komunal të Bujanocit, e cila është mbajtur të premten e kaluar, është vendosur që çmimi i qëndrimit ditor në kopshtin e fëmijëve të institucionit parashkollor (IP) “Gëzimi Ynë” të mbetet i njejti – 2.600 dinarë në muaj.

15. nëntor 2017.

EUROFOUND DHURON PAJISJE ORGANIZATAVE HUMANITARE

Ftohen të gjitha organizatat humanitare që të bëhën shfrytëzuese të donacionit të pajisjeve të Agjensionit Europian për Avansimin e Kushteve të Jetës dhe Punës (Eurofound). Këto donacione përfshijnë mobiljet dhe pajijes IT.

14. nëntor 2017.

MËSUESIT E BUJANOCIT: ME PREVENTIVË KUNDËR DHUNËS

Bujanoc – Me tribunën mbi dhunës, e cila është mbajtur në Shtëpinë e Kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc, Shoqata e Mësuesve të Bujanocit (BUDU) ka filluar realizimin e projektit “Dhuna nuk ka justifikim”.

14. nëntor 2017.

HULUMTIM: NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME NË RRETHIN E JABLLANICËS EURO-SKEPTIKËT MË TË MËDHENJ

Leskoc – Hulumtimi më i ri ka treguar se më shumë se gjysma e nxënësve të shkollave të mesme nga Rrethi i Jabllanicës mendon se UE-ja sillet padrejtë ndaj Serbisë dhe se në të popujt e vegjël dështojnë, dhe se për këtë Rusia është miku më i madh edhe pse në listë janë 15 vendet të cilat më së shumti i ndihmojnë Serbisë, dnërsa UE në vendin e parë.

14. nëntor 2017.

VETQEVERISJET LOKALE NË TË ARDHMEN DO TË PËRCAKTOJNË ÇMIMIN EKONOMIK TË PROGRAMIT PARASHKOLLOR

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë – Vetqeverisjet lokale në të ardhmen do të përcaktojnë çmimin ekonomik të programit parashkollor dhe lartësinë e pjesëmarrjes së tyre në harxhime, edhe atë në rang deri në 80 përqind prej çmimit ekonomik për një fëmijë, është përcaktuar me ndryshimet e Ligjit mbi Edukimin Parashkollor dhe Arsimim të cilin e ka miratuar Kuvendi i Republikës së Serbisë.

13. nëntor 2017.

ARIFI: SHQIPTARËT DUHET TË TROKASIN NË DYERT E QEVERISË SERBE

Preshevë – Kryetari i Organit të Përkohshëm i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, zgjedhjet e jashtëzakonshme lokale të shpallur për 24 dhjetor, i sheh si mundësi që me votat e qytetarëve “t`i dërgoj në pension elitën e vjetër politke e cila për 27 vite e ka mbajtur Preshevës si peng” dhe që Presheva të fitoj politikë të re.

«Претходна страна   Следећа страна»